Tirsdag aften valgte Sune Nørgaard at meddele SF’s partiforening i Fredericia, at han trak sig som spidskandidat for SF. Det skete kort før, at medlemsmødet skulle starte. Da han konstaterede, at flere folk skulle deltage, der slet ikke havde deltaget i det politiske arbejde det sidste års tid, hvoraf en person slet ikke var medlem længere, var han sikker på sin beslutning.

– Jeg har i lang tid kunnet mærke, at en gruppe af de gamle medlemmer af SF, der traditionelt har haft et meget tæt samarbejde med socialdemokratiet i Fredericia, gerne ville fortsætte med den stil. Selvom jeg sammen med formanden har haft opbakning blandt flertallet af medlemmerne til kursskiftet, har de gentagne gange kritiseret os. På trods af borgmestersagen ser den gamle garde fortsat sig selv som et naturligt vedhæng til socialdemokraterne, og det er umuligt at beholde sin integritet med den indstilling, udtaler Sune Nørgaard.

Da han i weekenden meddelte, at han støttede Stig Gerdes kandidatur for SF, begyndte flere at skrive og ringe til ham. Det var planlagt, at Gerdes tirsdag aften ville opstille, men det kom aldrig dertil. Forinden havde Nørgaard og Gerdes valgt at trække sig ud af SF.

– Jeg fik en mail fra Lars Olesen, der også sidder i landsbestyrelsen for SF. Heri skrev han, at han godt vidste at Stig Gerdes ville tiltrække mange stemmer og dermed sikre SF et godt valg, “men”. Det er det sidste “men”, jeg hæfter mig ved. Hvordan kan man som SF’er være ligeglad med, om vi overhovedet bliver valgt ind eller får et godt valg? Lars opstillede selv ved sidste valg, og det var mildest talt ikke imponerende, hvad han fik ud af det. SF har siddet udenfor byrådet. Men det fortalte mig også, at mange af de utilfredse medlemmer af SF i Fredericia, slet ikke ser det politiske projekt, de er med i. Det gik op for mig, at de hverken vil hjælpe de svage, de syge, børnene eller være med til at sikre bedre forhold for demokratiet i byen, siger Nørgaard.

Formand for SF Fredericia, Connie Maybrith Jørgensen, er ikke enig i kritikken, og mener den må stå for Sune Nørgaards egen regning:

– Jeg tænker, at Sune var presset. Det er svært at komme ind i et parti som SF, når man ikke er SF’er hele vejen. Sune har været god. Jeg er meget enig med ham på det socialpolitiske. Det skal man ikke tage fejl af. Men det har været hårdt for ham. Han kommer med en anden baggrund. Stig har jeg ingen kommentarer til, jeg kender ham ikke. Vi har spilleregler, dem overholder vi. Vi nåede aldrig til at vurdere en eventuel dispensation.

Sune Nørgaard afviser, at han har været presset. Siden i tirsdags har han haft dialog med flere andre om at danne en borgerliste. Formelt vil han i løbet af næste uge begynde at indsamle de nødvendige underskrifter, og han har allerede tilsagn fra Stig Gerdes om at den forhenværende læge også vil være at finde på stemmesedlen i november:

– Jeg erkender, at det var en fejl at gå ind i SF, og at det var en fejl for SF at vælge mig. Værdierne som de er skrevet i partiprogrammet kan jeg fuldt ud gå ind for. Men jeg kan ikke gå ind for den ligegyldige interesse for at få nogle udvalgsposter og lidt bestyrelsesposter hist og pist. Man skal ikke stille op, bare for at komme ind og få en god frokost eller lidt lommepenge. Hvis borgmestersagen ikke har gjort det klart for de her gamle SF’ere, at der er noget galt i Fredericia, så kommer de aldrig til at forstå det. Når SF under mit spidskandidatur er blevet spået et godt valg, så tror jeg det skyldes, at jeg faktisk har ført en reel oppositionspolitik. Jeg har tegnet partiet alene i det sidste år, og den indsats vil jeg ikke spilde på grund af nogle venskaber mellem SF’erne og socialdemokratiet. Derfor laver vi en borgerliste, og så fortsætter vi ufortrødent den kurs, der er lagt.

Stig Gerdes bekræfter, at han vil opstille på en ny borgerliste. Ligenu er han sammen med Nørgaard i gang med at lave det organisatoriske forarbejde, men han er ikke i tvivl om, hvad de går til valg på:

– Det er en demokratisk borgerliste. Vi går til valg på at få stoppet det socialdemokratiske magtmonopol, så der kan blive ryddet op i forvaltningen. Vi går til valg på gennemsigtighed og en borgerorienteret politik, der tager hensyn til de svageste. Jeg forstod på Sune tirsdag eftermiddag, at det var spild af tid at stille op for SF, fordi der sidder nogle gode venner af socialdemokratiet i partiforeningen, og derfor ville vi risikere at vores integritet og budskaber ville blive overdøvet, siger Stig Gerdes.

Sune Nørgaard mener, at en af partimedlemmerne har lækket informationer fra lukkede møder. Det har været en anden faktor i Nørgaards beslutning om at forlade SF:

– Der er rigtig mange medlemmer, som jeg virkelig har haft et godt forhold til. Så det skærer mig i hjertet. Men folk som tidligere har været aktive i byrådspolitikken, eller som bare var sure over den nye kurs, har haft travlt med at ødelægge det politiske projekt. Det har jeg sagt nej tak til at stå model til. Den nye borgerliste skal appellere til folk, der vil have nogle til at holde byrådet fast på en sund politik for Fredericia. Vi har plads til andre på opstillingslisten, så jeg opfordrer gode folk med interesse for at få Fredericia ud af den her tillidskrise til at kontakte os. Byen har brug for et tværpolitisk samarbejde udenom socialdemokraterne, så vi kan få kontrol over forvaltningen, der stort set er det samme som Socialdemokratiet i Fredericia, slutter Nørgaard.

1 1 stem
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Stig Gerdes
Stig Gerdes (@stiggerdes)
09:28 - 30. april 2021 09:28

Det er et spændende projekt Sune vil gennemføre og selvfølgelig er jeg med. Der skal ske forbedringer og reformer i dansk politik.
Min bog “Sundhedsvæsenet, Socialvæsenet og Retsvæsenets fallit” skal være mit manifest i valgkampen. Den står som en skamstøtte over vort samfund. Det skal ændres, vort samfund skal være for alle.
Jeg ser frem til valgkampen.
Venlig Hilsen
Stig Gerdes

Kaj Jensen
Kaj Jensen
16:46 - 30. april 2021 16:46
Svar til  Stig Gerdes

kan man melde sig ind i det parti?, har man et partiprogram ?