Forside FHK Nøglerne bag FHKs succes

Nøglerne bag FHKs succes

DEL
Jimmi Andersen har det højeste karaktergennemsnit Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN

Fredericia Håndboldklub har kurs mod Herre Håndboldligaen, og meget skal gå galt, hvis oprykningen ikke bliver sikret. Bag succesen er der specielt to nøgler, som har været afgørende.

FHK er det hold, der har lukket færrest mål ind i 1. division. Det fredericianske mandskab har lukket 542 mål ind i 22 kampe – det giver et snit på 24,63 mål pr. kamp. Hvis man fraregner de to seneste kampe mod HØJ og Team Sydhavsøerne og tager gennemsnittet inden de to kampe, hvor FHK til sammen lukkede 65 mål ind, giver det et snit på 23,85.

Set over en hel sæson er det ganske enkelt imponerende, men hvad er hemmeligheden bag det? FHK har en bundsolid defensiv med jernmænd som Jimmi Elmgaard, Rasmus Meyer og evigt solide Rune Andersen og Nikolaj Mehl.

Den helt store faktor bag det er dog ikke de seks krigere i forsvaret, nej det er målmand Jimmi Andersen. Der opgøres ikke officiel statistik over redningsprocenter og lignende i 1. division, men jeg føler mig ret sikker på, at den bedste procent i rækken tilhører FHKs nummer 29.

Og det er ikke hvilke som helst redninger, som Jimmi Andersen disker op med. Det er lige så meget helt frie chancer, hvor keeperen hiver en sensationel redning op af ærmet.

I tidligere sæsoner har Andersen kunne brænde den fuldstændig af i 20-30 minutter pr. kamp, men efterfølgende er han faldet i niveau – det har ikke været tilfældet i den her sæson. Jimmi Andersen er kommet i bedre fysisk forfatning, og det kan også afspejles på hans spil set over en hel kamp.

Dertil kommer det, at Jimmi Andersen er blevet skærpet af at have en makker som Emil Tellerup, og man skal heller ikke undervurdere effekten af målmandstræner Johnny Ebbesen, som sidder og fører minutiøs statistik over alverdens ting på bænken under kampe og også er med til ugentlige træningspas, hvor keeperne får specieltræning.

Det er dog ikke kun Jimmi Andersens høje niveau sæsonen igennem, der har båret FHK frem til en situation, hvor der skal tre sejre til i fire kampe før at oprykningen er en realitet.

Topscorer Kristian Stoklund har leveret det antal mål, som man havde håbet på, rutinerede Nikolaj Mehl har kendt sin besøgstid og efter lidt tilvænning er Rune Schrøder trådt i karakter som en bomber i bagkæden. Åbenbaringen på venstre fløj Martin Bisgaard har storspillet, og selvom han ikke kom som den mest profilerede spiller, er han en af dem, der har været allerbedst målt over hele sæsonen.

En heller ikke uvæsentlig faktor for FHKs succes er bredden. FHK har ingen spillere med i den absolutte top på topscorerlisten i rækken. Topscorerlisten føres an spillere som Rasmus Kier (157 mål), Matias Damgaard (148 mål), Joachim Enggaard (140 mål). Først helt nede på en tiendepladsen på topscorerlisten finder man Kristian Stoklund med 105 mål.

Der resterer fortsat fire kampe, og meget skal gå galt, hvis ikke FHK kan lade sig hylde som direkte oprykker til ligaen, og de helt store aktier i det har FHKs bredde og målmand Jimmi Andersen.

bit.ly/LethiFredericia
Skal du opleve legenden i Fredericia? Så klik her
DEL