Torsdag aften den 8. december var nisserne på spil på Kolding Rutebilstation. To busskure blev pyntet op med julepynt, borde, stole, tæpper mv.

Aktionen er del af en landsdækkende aktion Jul i Løkkeland, der skal sætte fokus på, hvordan kontanthjælpsloftet og 225 timers reglen fører til at familier bliver hjemløse og ender på gaden i en den kolde vintertid.

Nissernes Befrielsesfront skriver i deres pressemeddelelse:

Hvad sker der dansker!! ?? Hvad sker der med jer!

Hvor har I gjort at jeres Julestemning, hvorfor sætter I flere tusinde børn og deres familier ud i kulden? Har I opdaget, at det sner derude? Julen er hjerternes fest, hvor har I gjort af jeres, er de blevet iskolde? Menneskehjerter skal være varme og rummelige ligesom nissers. Det er på mange måder en kold tid, vi lever i, både menneskeligt og i praksis. Hvad er meningen med reformer, som sætter folk fra hus og hjem? Hvordan kan I få jer selv til at acceptere, at nogen bliver sat uden for fællesskabet? Hvordan kan I finde på at sørge for, at det rammer børn og enlige forældre?

Vi nisser er ulykkelige over at se børn, som ikke kan få en god jul. Hvis det stod til os, var det jul hele året og ikke bare et par måneder. Vi er forbundet til børn, som tror på os, og nu må børnene lide under voksne med iskolde julehjerter. Vi har talt med julemanden om problemet, og han har lovet at Lars Løkke og hans regering får kul i sokken juleaften, og vi har aftalt at hjælpe så mange familier som muligt med tag over hovedet.

Det bliver ikke nemt, men vi vil indrette busskure i hele landet til boliger for hjemløse familier, så de kan holde jul. Det bliver ikke nemt, det bliver den skrabede model, dog er der tag, til gengæld er der ingen vægge. Vi håber på, at danskerne på denne måde vil tænke på, at mens de står og fryser, mens de venter på bussen, er der familier, som ikke har råd til en bolig og må bo på gaden. 13 procent flere har ikke haft råd til husleje i disse måneder, det tal kommer til at stige.

Vi ønsker alle danskere en rigtig glædelig jul og skal hilse fra julemanden og sige, at han er meget, meget skuffet over politikerne, som ikke har julehjertet med sig.

Venlig hilsen
Nissernes Befrielsesfront
Og velkommen til aktion jul i Løkkeland