Dansk Håndbold Forbund og Nikolaj Jacobsen er blevet enige om at aktivere en option i landstrænerens kontrakt, der betyder, at Nikolaj Jacobsen er landstræner for det danske herrelandshold i håndbold frem til sommeren 2025.

Nikolaj Jacobsen overtog posten som landstræner for Håndboldherrerne tilbage i 2017. I 2019 forlængede Dansk Håndbold Forbund og Nikolaj Jacobsen samarbejdet til og med OL i Paris i 2024. Nu har de to parter atter forlænget samarbejdet. Denne gang er kontrakten forlænget til sommeren 2025, der samtidigt betyder, at Nikolaj Jacobsen skal stå i spidsen for herrelandsholdet ved VM på hjemmebane i 2025; præcis som det var tilfældet ved slutrunden i 2019.

I 2019 blev det som bekendt til VM-guld, mens Håndboldherrerne senest ved VM i Egypten i 2021 også stod øverst på skamlen. I Dansk Håndbold Forbund ønsker man at bibeholde den kontinuitet, som Nikolaj Jacobsen har skabt på herrelandsholdet, og derfor er det også en forlængelse, som glæder sportschef Morten Henriksen:

”Vi kan ikke ønske os mere som forbund. Vi har en herrelandstræner med en utrolig høj håndboldfaglighed. Nikolaj formår at være en god leder og samtidig skabe et sammenhold, et medejerskab og en stor motivation hos spillerne. Derudover er han meget engageret og kompetent, når det kommer til håndboldens udvikling,” siger Morten Henriksen og fortsætter:

”Jeg er yderst tilfreds med, at vi kan fortsætte samarbejdet med Nikolaj. Kontinuitet på landstrænerposten er et nøgleord for mig som sportschef, da der er mange eksempler på, at det også er en af faktorerne for succes. Det er derfor glædeligt, at Nikolaj som minimum tager VM på hjemmebane i 2025 med som dansk landstræner. Det er en gave for alle i dansk håndbold,” siger Morten Henriksen.  

Nikolaj Jacobsen selv er både stolt og beæret over, at han igen er blevet tilbudt en forlængelse af sin kontrakt –  og at han frem til sommeren 2025 kan kalde sig for dansk landstræner:

”Jeg er glad for og stolt over, at jeg har fået et år mere på kontrakten. Det giver både forbundet og  mig selv en sikkerhed frem til og med VM på hjemmebane i 2025. En slutrunde, jeg selvfølgelig gerne vil være en del af. Jeg er utrolig glad for mit arbejde, og jeg har et fantastisk hold af spillere at arbejde med. Sidst men ikke mindst har jeg en utrolig god stab omkring mig, der gør mit job som landstræner til en fornøjelse,” siger Nikolaj Jacobsen.

Nikolaj Jacobsen fik som aktiv spiller sin landsholdsdebut tilbage i 1991. Han er noteret for 139 landskampe, hvor den dygtige fløjspiller scorede i alt 552 mål. Nikolaj Jacobsen er desuden stadig indehaver af scoringsrekorden i en enkelt landskamp med 15 mål. 

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer