Hans far var en del af politik, men det var ikke nødvendigvis meningen, at Niels Flemming Hansen skulle blive en del af den samme verden. Men sådan blev det – og det er han glad for nu. Livet som folkevalgt er spændende, men det kræver også opbakning hjemmefra.

– Jeg ved heller ikke om det nødvendigvis skulle være politik, men det endte det med. De første mange år af min barndom hørte jeg om salgstal – og da min far gik ind i politik begyndte jeg at høre det, forklarer Niels Flemming Hansen om hans første minder med politik.

Det var minder der hurtigt skulle blive til flere – og til et politisk netværk.

– Jeg meldte mig ind i Konservativ Ungdom i Vejle inden jeg flyttede til Odense, siden til Tyskland – og inden jeg flyttede til Kolding. Når man kommer som ny i en by, så kunne jeg gå ned i KU og finde et netværk.

En flytning til København satte imidlertid en stopper for det politiske liv for Niels Flemming. Men selvom det ikke var politik, så blev Niels Flemming valgt til diverse poster i institutioner og på skolerne, da hans børn kom til verden.

– Jeg har det med at blive valgt til alt muligt, siger han med et stort grin.

Niels Flemming Hansen har i mange år drevet familievirksomheden Holst Sko – og med en erhvervsprofil som hans, så får man også opmærksomhed i medierne. Da Niels Flemming fyldte 40 år blev han spurgt ind til hvornår han skulle følge i fars fodspor ind i politik.

– Det starter jo med at de kommer og spørger, svarede han lidt kækt.

Som sagt, så gjort. Et par år senere var der politisk bud efter Niels Flemmings evner – men på daværende tidspunkt så det noget sort ud for Det Konservative Folkeparti. Det krævede derfor grundige overvejelser, inden Niels Flemming valgte at stille op.

– Det er altid sådan, at man i min situation skal træffe et valg. Enten fortsætter jeg i virksomheden, ellers dedikerer jeg mig til politik. De to ting er ikke forenlige i udgangspunktet. Jo, jeg er stadig en del af virksomheden, men den daglige drift er overgivet til en anden. Men da jeg fik lov at være spidskandidat for helle Sydjylland, så valgte jeg at stille op, forklarer Niels Flemming Hansen.

Et liv i politik kræver meget tid – også meget tid hjemmefra. Niels Flemming vendte muligheden med sin kone, der bakkede ham helt op i valget. Han havde tidligere overvejet det politiske liv, men da børnene der var mindre valgte han ikke at gøre noget ved det. Det er en beslutning han nu er glad for.

– Jeg er glad for, at jeg ventede til nu. Det her er et altopslugende job, så jeg er glad for at børnene blev noget ældre inden jeg tog skridtet hertil. Jeg har været vant til at arbejde meget, men det her er noget helt andet. Det er virkelig altopslugende, siger Niels Flemming.

Alt begyndelse er svær – det var også tilfældet for Niels Flemming. Særligt på hjemmefronten var det udfordrende med den nye hverdag.

– I starten var det svært at være så meget væk hjemmefra. Det var rigtig svært. Vi havde forskellige situationer, blandt andet blev vi truet efter et år, hvor en mand ringede om kom med trusler på livet. Balancen imellem hvor er du og hvor er din familie kan være rigtig svær i starten. Det gælder i vores tilfælde fire parter der skal finde en løsning. Det er et spørgsmål om tilvænning, men det er alt her i livet. Jeg oplevede det med min egen familie, det var jo en mega omvæltning, fortæller han.

– Med et glimt i øjet sagt, jeg synes måske også jeg må være ærligt at sige, at når jeg lever det her liv på den måde, så bliver man også kærester med sin kone på en anden måde. Det gør at det er meget federe når man er sammen. Vi må aldrig være uvenner når jeg tager afsted. Mit indre kompas kan ikke navigere i det. Jeg er nødt til at have relativt stor ro på hjemmefronten, hvis jeg skal fungere godt. Det gør også, at alle parter strammer sig an, fortsætter Niels Flemming.

Med baggrunden på plads var der næsten ikke tid til at nå de politiske emner. Men du kan læse mere om Niels Flemming Hansens syn på den konservative fremgang i meningsmålingerne her:

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer