Nicolai Lyngaa er årgangsleder for U12-piger i Fredericia Håndboldklub, og er blevet nomineret til årets træner/instruktør, der kåres til idrætsfest 2018.

Lyngaa er en ud af tre nominerede til årets træner/instruktør, hvor prisen overrækkes af Fredericia Avisen.

Om arbejdet som årgangsleder for U12 piger siger Nicolai Lyngaa følgende:

“Jeg synes det er super spændende. Vi har 34 piger, og den motivation, at de møder op og er glade hver gang de er til træning. Selvom de har spillet en kamp, hvor det måske ikke er super, så tager de det ikke med til træningen og er bare glade alligevel,” fortæller han til Fredericia Avisen og fortsætter:

“Jeg har haft dem igennem fire år, og de begynder stille og roligt at være klar over hvad resultaterne betyder. Det er ligemeget om det er hold 1, 2 og 3, de går på banen for at vinde, selvom det ikke er resultaterne, der er vigtige.”

Nicolai Lyngaa har haft at gøre med de samme piger i fire år nu, og glæder sig over den udvikling, som pigerne har været igennem.

“Det har været en meget spændende tur, hvor jeg har kunne se, at de har udviklet sig rigtig meget og har fået et nært forhold til pigerne, når jeg har trænet dem igennem så lang tid. Det er fedt at se, hvor meget de lærer igennem sådan en periode. Det er også spændende at se, hvordan de udvikler sig personligt. Hallen skal være deres fristed, ligemeget hvad der sker med alt andet, så spiller vi bare håndbold her og tager ikke noget andet med,” fortæller Lyngaa, der ikke helt kan lurer, hvorfor han er nomineret:

“Jeg ved det ikke. Jeg har gået og tænkt lidt over det. Jeg har ikke gjort noget anerledes eller noget helt specielt. Det vi har arbejdet med igennem mange år er begyndt at lykkedes. Selvom der er 34 piger, er der ikke noget os og dem, altså indbyrdes mellem hold 1, 2 og 3. Det er rigtig godt,” udtaler Nicolai Lyngaa.