Jeg skal mødes med Nicki Ntziou på Kurts Kaffebar til en snak om hendes modelkarriere og hvordan hun er endt her i Fredericia. Det er en drønvarm dag at sidde indenfor, men Nickis historie er for god til at lade sive ud med det samme.

Nicki Nziou kommer smilende ind ad døren, under armen har hun et par mapper med modelfotos. Vi sætter os ned, dialogen foregår på engelsk og samtalen er flydende fra start.

Nicki blev 40 år den 12 juni, og det starter med at være et lidt ømtåleligt emne. “Jeg har klaret det og jeg føler mig frisk , men jeg er ikke vild med med det. Da jeg var yngre og hørte at nogen var 40, så lød det gammelt, men ok det gjorde ikke ondt at fylde rundt”, griner Nicki.

Nicki blev født i byen Arkitsa og voksede op i 80ernes Grækenland med mor og far og to brødre. Som barn elskede hun at være ude og fiske med sin far og brødre, det gør hun faktisk stadig her i Fredericia på havnen.

Nicki drømte om at blive professionel danser, der gik heller ikke lang tid, før den energiske græker dansede med en gruppe til forskellig events eller for musikgrupper. Men hun havde ikke haft de store planer om at skulle have en modelkarriere, før hun var cirka 14-15 år. Tæt på huset, hvor de boede, var en beachbar, hvor der skulle være et modeshow med professionelle modeller og tv. Med til showet var den kendte manager for modeller og sangere Stavros. Det var ham, der spottede Nicki, der var nede for at svømme og senere drikke en cola. Det udmøntede sig i et møde hjemme hos forældrene, en kontrakt og indtil hun blev lidt ældre stod den på weekendshoots.

Som cirka 18 årig tog Nicki til Athen, hvor mulighederne var større. Hun tog en uddannelse og dansede og var model i fritiden, hvilket hun var vant til fra starten af karrieren. Men hun færdiggjorde sin uddannelse som journalist og så tog modelkarrieren fart.

Dubai

“Da jeg var cirka 21-22 år, fik jeg et tilbud om at deltage i et modelshow i Dubai, planen var, at jeg skulle være der en måned, men endte med at blive der i fem år. På det tidspunkt ramte en tragedie vores familie, min lillebror døde, så det var som at stikke lidt af fra det hele. Det var en hård tid”, siger Nicki.

Nicki lavede showet og mødte en masse mennesker, hun var i et modelbureau, fik delt sine billeder ud, og det gav flere jobs.

“Dengang jeg boede i Dubai, voksede det hele meget, der var fart på. Der var mange jobs og alle havde muligheder. Jeg fik masser af jobs, blandt andet for Nike, store boatshows og så Formel 1-løb”, siger Nicki.

En af Nickis trumfer i modelbranchen var, at hun har et udseende, der er svær at nationalisere. Mens vi taler, sidder jeg og skimter de to bøger, som hun har med. Der er mange modelbilleder og hvis man kan tale om at have et ansigt som kamæleonen, så er det præcist, hvad Nicki har. Hun kan se asiatisk ud, hun kan ligne en nordeuropæer eller en amerikaner.

“Jeg fik et tilbud om at komme til Pakistan, hvor der var en stor national konkurrence, som jeg kunne deltage i. Jeg endte med en 3. plads og vandt, Best Smile-kategorien. Da jeg kom tilbage kørte det på skinner, mit ansigt var så mange steder i bybilledet og på bygninger”, siger Nicki.

Nicki trådte sine dansesko i Grækenland, sprang for alvor ud som model i Dubai og endte så alligevel i verdens navle Fredericia. Hun mødte sin eksmand i Dubai, han var fra Fredericia og sammen fik de et barn.

Fredericia

I 2007 flyttede Nicki så til Fredericia og fødte sin datter Chelsea, hun kom fra et stort hus med swimmingpool og et liv blandt de kendte i Dubai til en meget lille lejlighed på Nørrebrogade.

“Jeg husker mit toilet på Nørrebrogade, det var det mindste, jeg havde set og her skulle, man både børste tænder, gå på toilet og bade. Jeg kendte ikke rigtigt nogen, jeg talte med mine venner via internet, Facebook var lige kommet. Selvom at man siger danskere er meget åbne, så var der ikke rigtigt nogen, der sagde hej på gaden, det er helt modsat i Grækenland. Det var svært at få nye venner, det tog mig år at finde gode venner. Man kommer jo heller ikke ud og møder folk, når man er gravid, jeg kan huske det føltes lidt som et stort chok at være så alene, jeg manglede alt det, jeg kendte”, siger Nicki.

Men i dag ser Nicki Fredericia som sit hjem, hun kan godt lide temperaturen ikke er så varm som både i Dubai og Grækenland. Hun elsker, at der er lyst til sen aften og ikke mindst Fredericias mange grønne områder.

Nicki håber, at hun kan blive bedre til sprog, hun har gået på sprogcenter ved EUC. Hun har haft forskellige jobs, men det har mest været uddannelser, der har udfyldt tiden. Nicki afslutter Hotelmanagement og Turisme på Lillebælt Academy i september.

Modelkarrieren ebbede lidt ud sammen med graviditeten, hun lavede lidt graviditets modelarbejde og havde lidt små jobs. I 2010 lavede hun sit sidste job for Formel 1 i Bahrain.

Nicki er blevet gift med Mohamed Shabab, som kommer fra Egypten. Hun bruger sin fritid på at gå ture med hunden og fiske ligesom hun gjorde i barndommen med sin far. Der drømmes om et hus med en stor have, og så dyrkes der en stor passion for madlavning.

Det var en historie, hvor vi kom vidt omkring på kort tid. Selvom det er meget varmt i dag, så blev der drukket et par kopper kaffe og tiden fløj.