Tallene for smittede af corona ryger lige nu bekymrende i vejret.

Pressemøde efter pressemøde, sprit og afstand. Det hjælper ikke så meget, som vi gerne ville have det til.

Jeg tror, at vi kan hjælpe os selv og hinanden ved at bruge alle de ressourcer, vi har hver især på at være aktive – ikke i et fysisk samarbejde, men ved at sætte os og tænke over, hvor vi har nogle kompetencer, som egner sig til denne situation.

Jeg tilhører den del af befolkningen, der er i risikogruppen, men håber at jeg kan opmuntre andre og derved heller ikke selv falde hen i tristhed over alle de ting, jeg ikke kan under denne krise.

Før coronaen har jeg ikke været aktiv i hjælpegrupper, været besøgsven eller lavet lektiehjælp.

Principielt synes jeg, disse ting er samfundsopgaver, som vi ikke skal skjule, der er brug for, ved at udføre den uden løn. Jeg kommer heller ikke i coronatider til at hjælpe med disse opgaver.

Tænker i stedet at vi kan inspirere hinanden til aktiviteter, hvor vi ikke skal mødes fysisk. Vi har alle nogle ting, der holder os i gang, interesser som vi stadigvæk kan dyrke og måske inspirere hinanden med.

Jeg elsker at læse og kunne godt fortælle om nogle af de sidste bøger, der har optaget mig. Måske kunne man udveksle ideer til strik eller syning med ligesindede. Min mand og jeg har rejst rigtig meget, og måske drømmer vi stadigvæk om rejser og kan inspireres af andres ture, når det igen bliver muligt.

Digitale spil kan også være sjove.

Hvordan kommer man i gang med at opmuntre hinanden med positive ting, man kan foretage sig? Skal man være mere åben overfor hinanden? Udveksle tanker i grupper på nettet? Gå ture på afstand i naturen? 

Det ,man er bekymret over,skal naturligvis heller ikke bare fejes til side, men livet er stadigvæk dejligt.

Lad os støtte og hjælpe hinanden.

Bente Viskum
Bredstrupvej 159
7000 Fredericia

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer