Fredericia AVISEN kommer med en god weekendanbefaling, hvis du kan lide westerngenren, er til de to Coen brødrenes filmmagi og i særdeleshed kan lide at blive voldsomt overrasket.

Jeg er vild med westerngenren, og flere gange har jeg set storslåede film med de to brødre Ethan og Joel Coen. Derfor startede jeg filmen The Ballad of Buster Scrugggs, som er endnu en Netflix-produceret film, helt uden forventninger. Jeg havde intet læst om den eller fået den anbefalet, så det var med helt åben sind, at jeg lagde mig til rette for at se et western-eventyr.

Hvad jeg ikke vidste, eller snart skulle finde ud af var, at filmen var seks historier, som ikke havde synderligt meget at gøre med hinanden udover, at de alle foregår i det vilde vesten. Oprindeligt var The Ballad of Buster Scruggs tiltænkt som en Netflix-serie, men kom i stedet som filmformat. Det er jeg glad for, så slipper man for introsang og opfølgning på hvert afsnit, men jeg ender alligevel med at se filmen i bidder.

En vandvittig god skytte i krig med indianere.

Det er en vanvittig smukt filmet film, og er der noget som Coen brødrene mestrer så er det at skildre westerns. Disse seks fortællinger eller om man vil, har både lidt Quentin Tarantino kreativitet, blandet med afsindig god humor.

https://www.youtube.com/watch?v=_2PyxzSH1HM

Den første fortælling er om Buster Scruggs og jeg blev både underholdt, forvirret og ved at slukke på samme tid. Men det er dragende og inden jeg får set mig om, er det langt mere kreativt og vandvittigt, end jeg kan forestille mig. Jeg vil ikke afsløre så meget, men på den anden side vil det også være svært at genfortælle.

Ved starten af næste fortælling er vi i en helt anden boldgade, og sådan fortsætter det til enden.

En af mine favoritroller i serien er en guldgraver, som næsten er alene i verden, den spilles af musikeren Tom Waits. Han er så godt sminket og med det store fuldskæg går det først op for mig efterfølgende, at det var ham.

Tom Waits som guldgraver

Jeg vil anbefale dig at se denne The Ballad of Buster Scruggs, specielt hvis du er til Coen-brødrene, lidt sang, humor og i særdeleshed westerns.

http://www.vw-fredericia.dk/?gclid=Cj0KCQiA37HhBRC8ARIsAPWoO0xwqrnDkldfoKMFxtisjKIA2KLUt3OBj2oScJX61fUt6tucz9XFTKoaAm_AEALw_wcB
Annonce