Forside Erhverv Nemmere adgang til eventbilletter via IBC-elevers idé om en ny billetportal

Nemmere adgang til eventbilletter via IBC-elevers idé om en ny billetportal

DEL
Gruppen LetsEvent med eleverne Victor Kaulund Rahbek Petersen, Anne-Sophie E. Ibsen, Gustav Skorstensgaard Broe og Lasse Spang Hansen fortæller om deres forretningsidé, da de ved Trekantmesterskaberne i Kolding Storcenter kvalificerede sig til at gå videre i konkurrencen. I dag gælder det de regionale mesterskaber. Foto: Kvist Kommunikation.
Årets første måneder er traditionen tro den tid på året, hvor innovationselever fra 2. årgang på ungdomsuddannelserne dyster i at udvikle og præsentere de bedste forretningsideer. De kæmper om at vinde i Company Programme – Young Enterprise/Fonden for Entreprenørskabs årlige skoledyst i entreprenørskab og innovation. IBC Fredericia Middelfart deltager i dag, 14. marts, med syv elevgrupper ved de regionale mesterskaber.

Jeg kunne godt tænke mig at tage til en hiphop-koncert eller gå til en basketball-kamp. Men hvor finder disse events sted. Spørgsmålet kan være svær at få svar på, med mindre du bruger en rum tid på søge på nettet efter netop denne type begivenheder. Din søgning ville dog være noget nemmere, hvis du på nettet kunne gå ind på en platform, som samler informationer om alle typer events. Sådan har de fire innovationselever fra IBC Fredericia Middelfart, Victor Kaulund Rahbek Petersen, Anne-Sophie E. Ibsen, Gustav Skorstensgaard Broe og Lasse Spang Hansen tænkt, da de gik i gang med at udvikle LetsEvent.

Vandt i deres kategori

De fire IBC-elever har udtænkt og beskrevet en særlig markedsføringsplatform, hvor man som bruger kan logge sig ind og søge meget målrettet efter netop den type event, som man gerne vil købe billet til. Søger man eksempelvis på hiphop, vil der blive listet et antal resultater op, hvorefter man kan klikke sig videre til den enkelte arrangørs hjemmeside og købe sin billet. LetsEvent sælger ikke selv billetter, men vil bygge deres forretning op på at guide kunderne nemt og hurtigt til de rigtige events.

For nylig vandt de fire elever med denne idé deres kategori, Business & Service, i årets Trekantmesterskab i entreprenørskab og iværksætteri, Company Programme, i Kolding Storcenter. De har dermed kvalificeret sig til Regionsmesterskaberne på SDU i Kolding den 14. marts, hvor det gælder om at vinde en plads i den nationale finale i København i april. Det er Fonden for Entreprenørskab og Young Enterprise, der står bag konkurrencen

De unge vil gerne prøve nye måder

LetsEvent er tænkt som en platform, der er interessant for både eventarrangører og billetkøbere. Det er dels nemmere at målrette markedsføringen som arrangør, dels er det nemmere for finde billetter – i sær for unge mennesker som ifølge idégruppen bag LetsEvent er interesseret i at prøve et nyt og smartere alternativ i måden at købe billetter på.

LetsEvent har primært udviklet deres markedsføringsplatform mod gruppen af unge mennesker op til 35-år. Gruppens markedsundersøgelse viser, at netop denne aldersgruppe oftere køber eventbilletter end aldersgruppen fra 36 år og opefter, i særlig grad er det de 16 til 19-årige der køber koncertbilletter, og langt de fleste køber dem online.

De fire IBC-elever har en drøm om at gøre deres projekt til virkelighed, og de har lavet en detaljeret forretningsplan – blandt andet med opstarts- og driftsomkostninger. Men i første omgang har eleverne fokus på at nå til tops i Regionsmesterskaberne på SDU i Kolding onsdag den 14. marts. Her vil IBC Fredericia Middelfart være repræsenteret af syv elevhold.

DEL