Fredericia AVISENs kulturredaktør faldt selv i fælden, hvor der kun var en nøgle tilbage på kortet. Ikke at det skal lyde som en sang fra Nik og Jay, men hvordan forholder man sig, når der kun er en tilbage, og man mindst skal bruge to.

Jeg er ofte lidt sjusket og uopmærksom, når det kommer til kedelige ting som økonomi. Netbanken og budgetkontoen kører nærmest af sig selv og ordnes på mobiltelefonen. Mange handler og overførsler klares med enten kort eller mobilepay.

Nemid

Det er oftest, når der kommer mails, hvor jeg skal åbne via e-Boks, at mit Nemid skal i brug. Der var kommet flere ting, som skulle tjekkes på e-Boks. Da jeg skulle logge ind på netbanken på computer for at gå på e-Boks den vej, så jeg til min store overraskelse, at der kun var en nøgle tilbage på kortet. Jeg løb ned i den fysiske postkasse, som jeg heller ikke tjekker så tit, og til min skræk var der ikke kommet et nyt.

Et alternativ kunne være at have Nemid som app, sagde min mere teknologiskmindede chef, det skulle selvfølgelig afprøves. Efter at have downloadet appen opstod endnu et nøgleproblem: der skulle bruges to nøgler til at registrere appen.

Jeg måtte herefter finde en løsning, selvom jeg stod og skulle bruge nøgler.

Jeg gik først på nettet for at undersøge mulighederne for at få et nøglekort akut, jeg kom frem til, at jeg muligvis kunne erhverve mig et i mit pengeinstitut og hos Borgerservice. Borgerservice var desværre lukket, så jeg skyndte mig i mit pengeinstitut, men forgæves. Det var desværre kun i Borgerservice, at det kunne lade sig gøre.

Nemid
Fredericia Rådhus i Gothersgade. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Borgerservice åbnede klokken 10 dagen efter, der stod jeg klar klokken 11.16 foran en digital skranke og scannede mit sygesikringskort. Efterfølgende kom jeg ind i en meget overskuelig menu, hvor jeg hurtigt fik trykket mig ind i kategorien, det handlede om.

Nemid
#9258 nummeret jeg fik med en estimeret ventetid på på 20 minutter. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

I forhallen var der hyggeligt, Viceborgmester Ole Steen Hansen gik og julepyntede med guldhjerter og stjerner, og der var meget roligt og lyst. Der nåede overhovedet ikke at gå de estimerede 20 minutter, efter cirka 10 minutter viste en storskærm, at det var min tur.

Oppe ved skranken blev jeg mødt af en meget venlig medarbejder, som af sikkerhedsmæssige årsager skulle stille mig nogle sikkerhedsspørgsmål og se noget legitimation med billede på. Jeg skulle blandt svare på min mors fødselsdag og andre private spørgsmål. Jeg svedte lidt omkring, hvilken måned min mor var født i, men jeg klarede den. Det er fint, der er den form for sikkerhed og der gik ikke lang tid, før jeg fik udleveret en kuvert.

Nemid
Brevet med Nemid jeg fik udleveret i Borgerservice. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Jeg gik på Kaffebaren og aktiverede mit nye nøglekort, og så var jeg kørende igen. Kort tid efter downloadede jeg så Nemid-appen. Med meget hurtig aktivering her, og efter en ventetid på en time af sikkerhedsmæssige årsager, er jeg så også kørende digitalt. Favre nye verden for kulturredaktøren. Tak for hjælpen.

https://pro-print.dk/