Af folketingskandidat for SF, Karina Lorentzen, Sindalvej 4, 6000 Kolding

I SF kæmper vi for at komme af med brugerbetaling i vores sundhedssystem, så der er fri og lige adgang for alle uanset økonomi. Derfor giver det sig selv, at jeg ikke er særligt begejstret for læger, der tilbyder “premium-abonnementer” mod betaling.

For Christiansfeld har fået en ny praktiserende læge, og det er dejligt, for det har byen virkeligt manglet. Men ikke bare er det en ny læge, det er også en læge med en ny tilgang. Således kan man nu betale sig fra at få taget en blodprøve i eget hjem eller på arbejdspladsen, hvis man har brug for det – det koster bare lidt ekstra. 799 kroner for et Premium-abonnement helt præcis.

Jeg synes, det bryder med princippet om lige adgang til sundhed, og det deler danskerne op i et A- og et B-hold. Det er altså ikke kun dem, der har pengepungen i orden, der er udfordret af lægens åbningstider – det er også de mange politibetjente, håndværkere og sosu-assistenter, som har faste mødetider.

Jeg har bedt SF’s sundhedsordfører på Christiansborg om at tage sagen op med ministeren. Jeg er klar over, at privatisering af sundhed er en hed borgerlig drøm, men i SF er vi her for at passe på almindelige menneskers sundhed og sikre et sundhedssystem, der er tilgængeligt for alle.

www.eventc.dk
Skal du med til nogle fede koncerter? Klik her og se mere.