Dansk Naturfredningsforening har spurgt alle landets kommuner, om de bruger sprøjtegifte. Her svarer Middelfart kommune, at de sprøjter imod bjørneklo, og hvis ny asfalt er groet til med padderokker. 

Der er mange måder at udrydde bjørneklo på, men sprøjtegift skal ikke være en af dem, fordi sprøjtegift kan sive ned til grundvandet.

Faktisk anbefaler Bolius, at man ikke bruger sprøjtegifte imod padderokker. Padderokker har en vokslignende overflade, der gør det svært for sprøjtegiften, at trænge helt ind i planten. Det er derfor bedre at stresse padderokken, end at bruge sprøjtegifte. 

De mest anvendte sprøjtegifte indeholder glyphosat, som kendes fra Round-up. Glyphosat kan spores i vores grundvand, og i 2018 blev der fundet rester af sprøjtegifte i 4 ud af 10 vandboringer her i Danmark.  

Også her i kommunen har man fundet rester af sprøjtegifte i drikkevandet. Vandværket i Staurbyskov har siden 2017 været lukket, fordi man fandt rester af sprøjtegift. 

Skal vi passe på både vores drikkevand, samt dyr og planter, skal kommunen stoppe med at bruge sprøjtegifte. Så har kommende generationer rent drikkevand i hanen og vores natur får bedre vilkår. 

Jeg er nødt til at spørge:

”Hvorfor bruger Middelfart kommune, der gerne vil være en grøn klimakommune, så stadig sprøjtegifte?”

Morten K. Thomsen
Lokalformand SF i Middelfart kommune

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer