10. juni 2020 blev Facebook gruppen ”Stop forurening af Lillebælt – Luk klappladserne” oprettet. Det gjorde den fordi Kolding Kommune ville søge om at klappe 360.000 m3 sediment, bund slam, der er dybt forurenet i forbindelse med Marina City projektet. Nu er projektet godkendt i Kolding Byråd med 24 ud af 25 stemmer. Jeg har ikke det fjerneste imod planerne om at etablere Marina City. Jeg har til gengæld et kæmpestort problem med, at der tydeligvis kun er ét medlem af Kolding Byråd, der vil miljøet.

Der er fortsat ikke fundet en løsning på klapningsproblemet. Klapning er en oldnordisk og forældet metode til at komme af med sit ”affald” og lige nu har man fortsat tænkt sig at benytte vandet ved Trelde Næs som losseplads. Bare mindre mængder. Det er ganske enkelt håbløst!

Der skal IKKE klappes mere, hverken i Lillebælt eller andre steder i indre danske farvande.

Det er muligt at oprense og deponere dette bundslam. I England, har jeg ladet mig fortælle, at man har lavet mursten af bundslammet. Det kunne da være en god løsning og en fantastisk fortælling, at Marina City var bygget på bundslammet fra Kolding Havn.

Al denne snak omkring miljøet kunne egentlig være undgået, hvis vi havde en miljølovgivning, der rent faktisk var tidssvarende og som tog miljøet alvorligt.

Min direkte opfordring til Miljøminister Lea Wermelin er: Suspendér alle tilladelser til klapning indtil, der er fundet en miljørigtig og bæredygtig løsning. Det må da være i Socialdemokratiets og deres støttepartiers interesse.

Henrik Eriksen
Kongensgade 33
7000 Fredericia

Kandidat for Venstre til Fredericia byråd #KV21

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer