Forside Debat Nej tak til afsporing af fagbevægelsen

Nej tak til afsporing af fagbevægelsen

DEL

Af: Lars Olesen, Folketingskandidat for SF i Sydjylland, Prinsessegade 62, 1.tv 7000 Fredericia

Tidligere på året så vi hvordan fagbevægelsen kan vise tænder og solidariteten stadig stå sin prøve igennem en arbejdskamp. Det gjorde det fordi alle mand kom af huse og en samlet fagbevægelse var i stand til at mobilisere danskerne bredt. Tirsdag var det så foran Banegården i Fredericia at folk stimlede sammen i decemberkulden.

Nu er der igen et vigtigt slagsmål i gang for at insistere på den danske model. På reelt forhandlede arbejdsvilkår og aftaler i god og gensidig respekt for hinanden. På den ene side står DSB og staten og har i nattens mulm og mørke nærmest listet lokomotivførere og togpersonel over i en dårligere overenskomst i Dansk Industri. Ikke nok med det vil DSB reducere antallet af tillidsmænd med over 50 % og dermed stække dens indflydelse på sigt. Det skal vi ikke acceptere og derfor er det vigtigt at bakke op om den samlede faglige kamp.

Jeg oplevede selv lærerkonflikten på nærmeste hold og fra første parket tilbage i 2013. Her fik Danmarks Lærerforening en statsautoriseret mavepuster og hvis ikke vi slår ring om fagbevægelsen og den danske model, så bliver det ikke ved mavepustere, så stækker vi fagforeningerne så meget at den mister pusten og det ville være en katastrofe for velfærdssamfundet.

Fagbevægelsen skal ikke stækkes. Den skal styrkes, hvis bunden ikke skal dratte ud af det danske velfærdssamfund. Et samfund der i høj grad er skabt gennem gode faglige aftaler og overenskomster. Og så skal stat og kommune lade være med at spille med uretfærdige hold og i stedet være klassens duks når det kommer til at sikre ordentlige vilkår for alle dem der knokler forskellige steder i den offentlige sektor.

www.eventc.dk

DEL