Hvis FC Fredericia skal rykke op i denne sæson, skal der ske et mirakel. I fredags tabte holdet 2-1 til FC Helsingør, og nu er de syv point fra andenpladsen med fire spillerunder igen.

Hovederne hang efter FC Fredericias nederlag til Helsingør. Det var ikke til at tage fejl af – løbet er ved at være kørt. FC Fredericia skulle bruge en sejr for at kunne spille med om en topplacering, men sejren kom ikke, og det stiller nu fredericianerne i en situation, hvor det er noget nær umuligt at spille med om top-2.

– Det ser sværere ud nu en før kampen. Der er syv point op og fire kampe igen, så der skal et mirakel til, siger FC Fredericias Alexander Jensen.

adp-as.dk

FC Fredericia kom bagud 1-0 i slutningen af første halvleg, men i anden halvleg fik de udlignet. Helsingør endte med at score én gang til efter et massivt pres i midten af anden halvleg.

– Den største forskel er, at de scorede to og vi scorede en, og de lykkedes mere i boldspillet end os og vi manglede lige de sidste omkring feltet, siger Alexander Jensen.

I slutningen af kampen fik FC Fredericia presset godt på, men bolden kom ikke ind, og dermed tabte fredericianerne opgøret.

– Jeg føler, at vi pressede dem godt til sidst, og med held kunne vi godt have prikket en til ind. Vi fik det ikke gjort færdigt, forklarer Jensen.

Vil ikke kigge på tabellen

FC Fredericias cheftræner, Michael Hansen, fortæller at han synes det var fortjent, at FC Helsingør vandt.

– Vi er afklaret, selvom det var lidt spændende til sidst og prøvede at trykke dem, hvor vi havde overskuddet. Kvaliteten i resten af kampen gør, at det var fortjent de vandt. De sværmede om os, og Oscar (målmand Oscar Hedvall, red.) har flere redninger. Derfor er det fortjent. Vi var også for dårlige på bolden i afgørende momenter, siger Hansen.

Resultatet betyder, at FC Fredericia er sat lidt af i oprykningsræset.

– Det er vi skuffede over, og det ser svært ud. Jeg har sagt til spillerne, at de ikke skal kigge på det, og vi skal kigge på en kamp ad gangen. Nederlaget knækker os lidt, men vi har gode kampe tilbage også, forklarer Michael Hansen.

I opgøret måtte Michael Hansen skifte hurtigt ud. Jeppe Gertsen blev erstattet af Erik Nissen, og det fik indflydelse på FC Fredericia ind- og udskiftningsstrategi.

– Jeg gik lidt ivrigt til værks med den offensive tankegang. Hvis vi kom på 1-1 ville jeg gå efter det hele, og det gjorde jeg måske lidt for hurtigt. Jeg blev nødt til at doble op på de to sidste skift, da jeg ellers ikke måtte skifte mere, konstaterer Michael Hansen.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Der resterer fire spillerunder af oprykningsspillet. Den næste kamp for FC Fredericia er mod Nykøbing, der hidtil står noteret for to sejre i seks kampe i oprykningsspillet, og begge er kommet på hjemmebane. Derimod har det knebet mere på udebane, hvor det er blevet til nederlag mod AC Horsens, Lyngby og Hvidovre. I de øvrige kampe møder FC Fredericia Hvidovre på udebane, AC Horsens på hjemmebane og Lyngby på udebane.

I teorien er FC Fredericias rolle i oprykningsspillet endnu ikke udspillet, men for at kunne rykke op skal FC Fredericia hente de syv point til andenpladsen, og da fredericianernes målscore ikke er så god som de øvrige hold, er det i realiteten otte point. Dermed må Helsingør på andenpladsen kun fire point i de sidste fire spillerunder, hvis FC Fredericia gør rent bord i de resterende kampe. Samtidig kræver det, at Lyngby maksimalt henter fem point og Hvidovre otte point, og det er også under forudsætning af, at FC Fredericia vinder resten af kampene. Det betyder, at det er usandsynligt FC Fredericia rykker op, og dermed igen til næste sæson er at finde i NordicBet Ligaen.