FHK leverede en præstation mod Skjern, der på længere sigt kan vise sig at få større betydning end hvad point i opgøret vil betyde på den korte bane.

Når FHK har leveret en stor skalp mod formodede tophold har det som regel været fordi modstanderen har haft en offday eller haft mange skader. Det så man tidligere på sæsonen mod TTH Holstebro, der var markant ramt af skader ,eller i sidste sæson, hvor FHK rundbarberede Bjerringbro-Silkeborg med ti mål efter et opgør, hvor midtjyderne slet ikke lignede et tophold.

Sagen var en anden mod Skjern, der spillede en god kamp, og kom i stærkeste opstilling. Alligevel lykkedes det FHK at give dem kamp til stregen.

– Det viser, at FHK er kommet rigtig langt. Efter kampen var FHK naturligvis skuffet, og det med rette. Set fra min stol var dommerpræstationen tvivlsom i den sidste del af kampen, hvor FHK blev snydt for et straffekast, der kunne have givet uafgjort, siger sportsreporter på Danske Digitale Medier A/S, Patrick Viborg Andersen og fortsætter:

– Sjældent har jeg set Jesper Houmark gå direkte hen til dommerne efter et opgør. Han var bitter og følte sig snydt, selvom han ikke ville sige det direkte. Til citat fortalte han dog, at han specielt var utilfreds med, at FHK ikke fik straffekast med 15 sekunder igen, da Jesper Konradsson forhindrede en kontra, da Skjern ikke havde nogen målmand på banen. Havde dommerne set det, så havde situationen givet straffekast.

I starten på den sidste del af grundspillet har Kristian Stoklund ikke ramt det niveau, som han har vist tidligere, men det blev der ændret på i mandagens opgør.

– Det er rigtig godt nyt for FHK. Det er sjældent, at de vinder uden Stoklund er på toppen. Han spillede ikke så godt i første halvleg, men da kampen skulle afgøres mod Skjern var han knivskarp i afslutningsspillet og var dygtig til at binde spillet sammen. Det var ikke kun Stoklund, der spillede stort. Især Rasmus Meyer skilte sig ud, da han konstant var scoringssikker og fik rykket sig fri af Skjerns defensiv. Selvom det ikke gav point, så er der bestemt noget at tage med videre, siger Patrick Viborg Andersen og fortsætter:

– At den gode præstation netop kom mod Skjern var også godt. Man skal selvfølgelig altid præstere på et højt niveau, og det er altid vigtig at skrabe point sammen i en resultatorienteret branche, men når man for FHK’s vedkommende har som målsætning at ende i top-8, og Skjern derfor på papiret er et højere rangerende hold. Det viser, at FHK er på rette spor og godt på dagen kan måle sig med holdene på en højere hylde.

Se her vores karakterer fra opgøret:

UB = Uden for bedømmelse (ikke nok på banen)
00 = Dumpet
02 = Bestået
4 = Jævn god præstation
7 = God præstation
10 = Flot præstation
12 = Fremragende præstation

Emil Tellerup (4): Startede ud med et brag med den ene store redning efter den anden, men faldt siden i niveau. Havde seks redninger på 23 forsøg.

Jens Fredsgaard (4): Kom ind i slutningen af første halvleg, og særligt i begyndelsen af anden halvleg tog han fra. Havde seks redninger på 20 forsøg.

Martin Bisgaard (02): Brænder to helt frie chancer, og fik kun puttet en bold i kassen. Det ligner ham ikke.

Mads Lenbroch (UB): Spillede ikke nok.

Cornelius Kragh (4): Fik sat nogle gode mål ind og fik lavet fire assists, men hans spildprocent på skuddene var høj. Lavede fire mål på ti forsøg.

Nicolaj Nørager (4): Kom ind i midten af første halvleg, og havde nogle gode aktioner, der gjorde, at FHK ikke blev hægtet af, men faldt lidt i niveau i anden halvleg. Endte med at lave tre mål på fem forsøg, men lavede til gengæld også to tekniske fejl.

Lasse Balstad (4): Forsvarsspillet kan man ikke sætte en finger på, men i kontrafasen var han uskarp med et mål på tre forsøg.

Rasmus Boysen (7): Dækkede solidt op efter i starten at have haft lidt problmer med Eivind Tangen.

Kristian Stoklund (7): Afslutningen på kampen var til topkarakter, men det var starten ikke. Laver syv mål på ni forsøg, tre assists, men der sneg sig også tre tekniske fejl ind.

Anders Kragh Martinusen (7): Spillede en god angrebskamp med fire mål og tre assists.

Mads Christiansen (UB:) Spillede ikke nok.

Jakob Frederiksen (02): Brændte flere store chancer. Lavede to mål på fem forsøg.

Kasper Young (UB: Kom ikke på banen.

Rasmus Meyer (10 – Man of the Match): Flot kamp af Meyer, der dækkede godt op, og var sikkerheden selv med seks mål på seks forsøg.

Nikolaj A. Nielsen (02): Brændte to helt frie chancer fra stregen, som han burde have scoret på. Lavede tre mål på fem forsøg.

Jonas Raundahl (UB): Kom ikke på banen.