FHKs 1. divisionskvinder tabte lørdag til TMS Ringsted, efter de ellers var inde i en gylden stime, men det ændrer ikke på, at kvindehåndbolden blomstrer i FHK.

Mikael Jensen er ved at få opbygget et rigtig solidt fundament i FHK, og det må man tage hatten af for. Med små armbevægelser, et småt budget og en masse kløgt og hårdt arbejde er FHK ved at blive et mandskab med et rigtig godt renommé på kvindesiden i dansk håndbold.

Det understreges blandt andet af, at Team Esbjerg for anden sæson i træk har udlejet en spiller til FHK. I denne sæson er det Anne Berggren, der er udlejet fra sydvestjyderne og i sidste sæson var det Anne Brinch Nielsen. Samtidig har FHK i denne sæson fået tilgang af Alberte Stenderup Rasmussen fra netop Team Esbjerg.

Foruden det træner talentfulde Ida Lagerbon med Odense Håndbold en gang ugentlig. Stortalentet, der er på U20-landsholdet, blomstrer virkelig i FHK, selvom hun kun er første års senior, og det er i dén grad en stor anerkendelse af både Lagerbon og FHK, at hun nu træner med et af de bedste hold i Danmark. Det selvom, at FHK kun har status som 1. divisionshold og Ida Lagerbon ikke har spillet på øverste hylde på seniorplan i Danmark endnu.

Det arbejde, som FHK har leveret på damesiden er bemærkelsesværdigt og er gået under radareren for mange, da herrerne logisk nok trækker det meste af opmærksomheden. Det fortjener dog stor anerkendelse til FHKs dameafdeling, at man nu kan ærgrer sig over et udfald mod TMS Ringsted, efter ellers ikke at have haft udfald siden d. 12. november mod SønderjyskE.

Derfor ændrer et nederlag på 29-22 til TMS Ringsted ikke på, at FHK er på vej frem i dansk kvindehåndbold, og det bør anerkendes mere end det gør. Med Kenneth Schlaikjær i kulissen, Mikael Jensen med masterplanen på trænerbænken, og profilerne Ida Lagerbon, Camilla Pytlick og Ida Skou Møller ser fremtiden for fredericiansk kvindehåndbold lys ud, trods et nederlag.

-PVA-