Peter Bøgh Petersen fra Fredericia, der er direktør og medejer af Dykon A/S, fylder 60 år d. 10. januar 2017. Innovativ, aktiv, visionær, strategisk og handlingsorienteret er blot nogle af mange ord, der beskriver fødselaren.

Peter Bøgh Petersen er uddannet svagstrømsingeniør fra Århus Teknikum i 1983. Herefter har hans karriere udviklet sig i hastige skridt, og gennem tiden har han hjulpet flere virksomheder til succes både i ind- og udland. Endvidere har han bestredet flere tillidshverv bl.a. som Formand for Dansk Elektronikindustri.

Dykon, beliggende i Lunderskov ved Kolding, producerer dyner bl.a. under brands som Ringsted Dun og Flora Danica. De seneste 10 år har han som administrerende direktør forestået en betydelig og bemærkelsesværdig udvikling. Hans passion for IT og automatisering har formået at vende virksomheden 180 grader, trække alt produktion tilbage til Danmark, tredoble produktionen og skabe millionoverskud på bundlinjen.

Peter er en aktiv ambassadør for digitalisering og danske arbejdspladser. Han er i kraft af sin visionære tilgang til livet og evne til at se nye veje i dag en del af regeringens nye disruptionsråd, hvor han sammen med andre erhvervsdrivende og danske ministre skal drøfte og analysere fremtidens arbejdsmarked.

Fødselsdagen fejres i hjemlige rammer med hustruen Hanne og deres to voksne børn.