Politiet har lavet en afspærring på Østerstrand grundet en babysæl, der skal have ro. Naturvejleder i Fredericia Kommune, Bjarne Christensen, opfordrer til, at man holder sig væk.

At der ligger en sæl er meget naturligt, og især på denne årstid, fortæller naturvejlederen.

“Sælerne føder deres unger i juni-juli og de bliver derefter fodret og efterladt på den måde, at sælungerne kommer på kysten og slapper af. Nogle gange kommer moderen og giver den noget at spise. Det. der er i det er, at efter seks uger skal ungen vænne sig til at finde føde selv. For et par uger siden skete det også på Trelde-Næs, så det er normalt,” siger Bjarne Christensen, som vi mødtes med på Østerstrand.

https://www.eucl.dk/
Annonce

Hvordan skal man forholde sig som borger, hvis man ser en sæl på land?

“Man skal holde sig væk. Igår aftes fik jeg indberetning om, at den lå der, og det fortsatte imorges. Det er naturligt, at det sker, og på sigt skal den klare sig selv. Nogen kan klare sig selv og nogen dør. Sådan er naturens gang,” forklare Bjarne Christensen og fortæller, at det er tilfældigt sælen er på Østerstrand:

“Det kunne have været et andet sted. Som sagt for et par uger siden kom der to på Trelde-Næs, og de døde, og det kan være den her heller ikke ikke kan klare sig. Vi kan ikke gøre noget ved det, og min opfordring er, at man holder sig væk,” slutter Bjarne Christensen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer