Natur og Miljø i Middelfart er i gamg med en alternativ rottebekæmpelse som inddrager rovfugle. Perronnen laver kasserne og de opsættes i naturbørnehaven Naturhaven.

Anne Katrine Thomsen fra Middelfart Kommune tog ordet og bød velkommen til børnene, der skulle sætte fuglekasser op. Formålet er at få rovfuglene til at flytte ind, som kan hjælpe med at fange rotter og mus. Det er nemlig ifølge hende træls at have ved en børnehave, især ved en naturbørnehaven i Middelfart, hvor der findes en masse kryb. Hun håber derfor på fuglenes hjælp til at reducere brugen af gift til rottebekæmpelse. Det er en alternativ måde, som man anvender flere steder i landet. Derudover er der nogle udenlandske erfaringer, hvor man har erfaret, at kasserne hjælper, da man lokker dyrene til at ende i små arealer. Hun erkender dog, at det er svært at måle virkningen af kasserne ud i naturen, da rotterne kommer og går. Derudover har Perronen i Middelfart hjulpet med opgaven, da de har bygget kasserne.

Manden bag skabelsen af kasserne er Mikkel Lund. Hovedpersonen er glad for arbejdet, som bliver brugt i børnehaven:

– Det har været nyt. Det er ikke normalt, det vi gør, hvor jeg arbejder. Vi plejer nemlig ikke at bygge så meget, da vi i stedet slår græs og klipper hække. Derfor har det været sjovt at prøve noget nyt, siger han. Det har taget en uges tid at lave uglekasserne, da de er større end falkekasserne. Derfor glædede han sig til, at kasserne kom op og hænge.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer