Natteravnene modtog i dag en donation fra indehaveren af Miami/TØJeksperten, Ole Mortensen. Fredericia AVISEN var med for at dokumentere, da Natteravnene fik 6400 kroner til at fortsætte deres gode arbejde i Fredericia.

Vi spurgte Natteravnene hvad det betyder for dem at de har fået denne flotte donation? “Det betyder meget, vi er afhængige af støtte”, “vi får kun vores jakker fra Landssekretariat, så pengene går helt lavpraktisk til at reparere vores cykler” siger formand Dan Hansen. “Det betyder også at vi ikke selv skal betale for kondomer og bolcher som vi deler ud” siger formanden. De ser, ligesom indehaver Ole Mortensen, at flere følger eksemplet med donationen.

Donation

For Ole Mortensen betyder det meget: “Det betyder, at jeg har hjulpet, der hvor alt foregår på frivillig basis”, siger Ole. Ole valgte, da han flyttede sin tøjbutik MIAMI at frabede sig vin og buketter. I stedet skulle man donere sine gaver i form af pengedonationer til Natteravnene. “Jeg er glad for de penge folk har doneret og jeg ser gerne andre følger mit fodspor”, siger Ole. Selvom Ole fik donationerne, han kunne videregive, fik han også rigeligt med blomster, vin og chokolade. Så det kan sagtens lade sig gøre med kombinationen.

Natteravnene

Natteravnenes formål er at skabe lokal tryghed og livsglæde – især blandt børn og unge i det offentlige rum; derfor er det vigtigt med donationer. Natteravnene Fredericia er en frivillig social forening, der går ture i hold på tre mænd/kvinder efter lokalt behov – middag, aften eller nat – i de karakteristiske gule jakker.

Du har sikkert set dem i nattelivet, men der er altid behov for mere synlighed, så vores unge kan færdes sikkert i nattelivet. Ikke at de kan forhindre slagsmål eller at unge kommer ud i stofmisbrug, men de kan vejlede og guide vores unge når de har brug for hjælp.

“Gennem synlighed og tilbud om ansvarlig voksenkontakt, er vi med til at skabe tryghed og støtte børn og unge der måtte have behov”, udtaler natteravnene. “En af sideeffekterne ved denne indsats er, at hærværk, vold og anden småkriminalitet i de områder hvor vi færdes, ofte falder drastisk” siger natteravnene på deres hjemmeside.

Natteravnene Fredericia er blevet til på lokalt initiativ og etableret i samarbejde med Natteravnenes Landssekretariat og tilsluttet samme. De ser gerne at flere vil være frivillige natteravne. Fredericia AVISENs sidste artikel bød faktisk på en prøvetur for en måske kommende natteravn, så hold jer ikke tilbage.

Natteravnene i Fredericia var glade for Ole Mortensens donation.
Fra venstre: Jan Jochumsen, Ole Mortensen og Dan Hansen.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Læs mere om natteravnenes 20 års jubilæum