Forside Fredericia Nattens Dronning er med i Teater Malstrøms Burlesque forestilling

Nattens Dronning er med i Teater Malstrøms Burlesque forestilling

DEL
Michael Skytte i drag Foto: Teater Malstrøm

Publikum til Teater Malstrøms nye satsning “Burlesque – Inspired by Alice in Wonderland”, der har premiere 28. februar i Det Bruunske Pakhus i Fredericia, kommer til at møde en vaskeægte dronning på scenen.

“Dronningen”, der går under det borgerlige navn Michael Skytte, har vundet titlen som “Nattens Dronning” i det uofficielle danmarksmesterskab i drag ikke mindre end to gange.

Hvem er dronningen?

28-årige Michael Skytte voksede op i Børkop, men har stor tilknytning til fæstningsbyen, hvor hans familie bor og hvor han har haft en del af sin skolegang.


Efter han blev færdig på frisøruddannelsen som 20-årig flyttede Michael til København, hvor han fik arbejde i to forskellige saloner, og et job i operaen om aftenen, hvor han lavede hår og make-up på forestillinger. I 2014 flyttede han tilbage til Fredericia, hvor han hurtigt fik travlt med at kombinere arbejde i salon i Børkop med undervisning i frisørfaget for bl.a. Redken og som afløser på Fredericia Teater. Efterhånden fik han mere ansvar på Fredericia Teater, og han kom til at arbejde som maskør på fuld tid i tre år frem til slutningen af 2018. Michael fortæller:
“Det har været rart at komme hjem til Jylland, hvor jeg kan være tæt på familie og venner. Fredericia er en dejlig by og arbejdsmæssigt har det været godt, da der er kommet nye muligheder, der har fået mig videre i min karriere”.

Collage over de medvirkende – spot de fire mænd. Foto: Teater Malstrøm

Burlesque giver mig smil på læben

I løbet af Burlesque forestillingen vil publikum kunne opleve Michael som 7-8 forskellige figurer, primært som dragqueen, men også i flere danseroller.Michael selv har glædet sig til at være med i Teater Malstrøms nyeste produktion. Han uddyber:

“Efter at have arbejdet hårdt for andre de sidste 5 år, giver Burlesque mig mulighed for at lave noget for mig selv. Jeg kan mærke allerede nu, at vi har et fantastisk fællesskab om forestillingen. Det betyder meget, at man er glad og smiler både før, under og efter prøverne. Selv om prøveforløbet er megahårdt arbejde, er det også dér man skaber relationer til de andre skuespillere, som man hygger sig med ved at møde ind før og bliver lidt efter for at være sammen med de andre”.

En dragqueen er født

Michael stiftede bekendtskab med drag på et show på Dronning Dorothea Teatret i Kolding, hvor han i en periode var frisør. Her blev han spurgt om han ikke ville stille op til det efterfølgende dragshow. Det viste sig som et perfekt match for ham. Efter at have researchet og produceret kostumerne, føltes det som en kulmination på det arbejde han har lavet at kunne vise kreationerne frem på scenen.
Det førte til at Michael med hjælp fra hans bekendtskabskreds stillede op til “Nattens Dronning”, der er den største dragkonkurrence i Danmark. Han deltog i 5-6 år og vandt både i 2014 og 2017.

Går hele vejen for publikum

For Michael har det været afgørende for hans sceneoptrædener at han fremstår ærlig, autentisk og giver meget af sig selv, da det ifølge ham “er sådan man skaber relationer til publikum”.
I Burlesque forestillingen er han glad for at få mulighed for at danse meget, da det er noget han brænder for, som samtidig giver kropskontrol og god kondition. Det tærer dog på kroppen at presse sig, men for Michael er det et spørgsmål om “altid at have astmasprayen klar ved siden af scenen”.
Men fra at skulle stå for hele den kreative side selv er han nu omgivet af professionelle, der instruerer og står for kostumedesign. Michael har været spændt på om det ville blive en udfordring for ham, men konkluderer:
“Det har i virkeligheden måske været en større udfordring for vores kostumier Karina Thranholm Lyk. Jeg er en meget visuel person, der godt kan lide at sammensætte looks, og derfor har jeg lidt svært ved ikke at blande mig i kostumierens arbejde. Nogle gang lykkes det mig at påvirke, men hun står også tit fast, og får sagt på en pæn måde, hvordan det kommer til at være”.

Iværksætterplaner

Efter de seneste to år at drive et mindre firma, hvor han tilbød styling og undervisning, er næste skridt på Michaels rejse at blive selvstændig erhvervsdrivende på fuld tid. Omkring 1. marts åbner Michael en parykvirksomhed i Fredericia. Detaljerne er stadig ved at falde på plads, så Michael vil ikke afsløre mere før konceptet er helt klart. Han ser et stort behov for virksomheden og for hans færdigheder med bl.a. at kunne lave parykker fra bunden. Målgruppen er både kræftpatienter, teaterparykker og dragparykker, der skal sælges i indland og forhåbentlig også i udlandet. Han håber at få bygget en forretning op, som stadig giver ham mulighed for og frihed til at lave mange forskellige ting, både inden for sit fag og selvfølgelig også på scenen. 

Fakta om ‘Burlesque – inspired by Alice in Wonderland’

  • Spilleperiode: 28. februar – 13. april 2019
  • Spillested: Det Bruunske Pakhus, Kirkestræde 3, Fredericia
  • Billetter kan købes på billetten.dk eller på deres salgssteder (Tøjhuset i Fredericia, Comwell Kolding Teater, Vejle Musikteater mv.)
https://www.facebook.com/mrhoejer/
Annonce
DEL