Middelfart Kommune markerer i år den nationale flagdag om eftermiddagen, så flere kan deltage.

Middelfart Kommune hejser flaget onsdag den 5. september 2018 i anledning af Danmarks nationale flagdag.

dDen dag skal kommunens borgere, som er eller har været udsendt på internationale missioner i verdens konfliktområder hædres.

Både Marineforeningen, Garderforeningen, Forsvarsbrødrene, Beredskabstjenesten, Artilleriforeningen og Hjemmeværnet i Middelfart vil deltage med faner, mens der vil være gudstjeneste i Middelfart Kirke og hyggeligt samvær på Lillebæltværftet.

Ifølge borgmester i Middelfart Kommune, Johannes Lundsfryd Jensen (S), er det vigtigt for kommunen at sige tak til de udsendte for deres indsats.

– Vi vil gerne anerkende og vise respekt for den store indsats i udlandet. En indsats, som bidrager til at forsvare de værdier, der er vigtige for os som folk og nation. Vi vil gerne sige tak på Middelfarts vegne og Danmarks vegne, lyder det fra borgmesteren.

Vigtigt at alle er med
Som noget nyt markeres den nationale flagdag i år om eftermiddagen. Det sker, fordi Middelfart Kommune ønsker, at så mange som muligt kan deltage.

– Derfor er det også vigtigt, at man tager kontakt til os, hvis man ikke har modtaget en invitation til arrangementet. Vi sender vores invitationer ud til alle, der er tilmeldt listen med information fra Hærens Personeltjeneste, men der kan være nogen, som ikke er med herpå. Dem vil vi naturligvis også rigtig gerne i kontakt med, siger borgmesteren.

Tilmelding
Spørgsmål eller tilmeldinger til arrangementet kan ske til: Stig Hulgaard, tlf. 5143 9734, mail Stig.asgerhulgaard@middelfart.dk.

 

Om arrangementet
Arrangementet er for alle tidligere udsendte, der bor i Middelfart Kommune. I forbindelse med gudstjenesten deltager Marineforeningen, Garderforeningen, Forsvarsbrødrene, Beredskabstjenesten, Artilleriforeningen og Hjemmeværnet i Middelfart med. Middelfart Kommune opfordrer til, at gæsterne bærer uniform, ordner og medaljer.

 

Program:
Kl. 16.00: Gudstjeneste i Middelfart Kirke ved sogne- og feltpræst Jes Rønn Hansen.

Kl. 16.30: Vi går ca. 400 meter fra kirken ned til Lillebælt værftet på Gl. Havn, Havnegade 98, 5500 Middelfart.

Kl. 16.40: Hyggeligt samvær med kaffe, te og kage.

Fakta:
I 2018 er det 10. gang, at den nationale flagdag afholdes. Initiativtageren bag flagdagen er overkonstabel Kim Eg Thygesen, der selv er veteran fra Kosovo og Afghanistan. Dagen omfatter alle, der er eller har været sendt ud fra Udenrigsministeriet, Forsvaret, Redningsberedskabet, Politi og Sundhedsvæsenet.

Annonce