“Plejehjemmene bag facaden” har givet stor omtale i medierne over de seneste uger. Først måtte den ikke blive vist, men torsdag aften rullede den over skærmen. FOA har meldt klart ud, Aarhus Kommune har forsøgt at gøre noget og store dele af befolkningen er i chok. I Fredericia vil næstformand for Senior- og Handicapudvalget, Cecilie Roed Schultz (Ø), gerne sikre at det samme ikke kan ske i Fredericia.

“Jeg tror at jeg, ligesom det meste af Danmark, er blevet chokeret over at se den dokumentar. Jeg vil ikke sige, at jeg er overrasket, men det er markant mere voldsomt end jeg nogensinde havde forestillet mig. Jeg har ikke set noget lignende før. Jeg har selv undervist på SOSU-skolen og jeg har været konsulent her i kommunen, og jeg har aldrig oplevet noget så slemt”, siger Cecilie Roed Schultz.

“Men når det er sagt, så vil jeg ikke stille mig op i køen af folk der smider de ansatte under bussen. Jeg synes det er meget påfaldende hvordan der bliver vasket hænder fra den øverste ledelse. Hvad har vi ellers politikere til, hvis ikke vi tager ansvaret for det der sker i vores forvaltning? Der er et ledelsesansvar i den her sag – og det er et ansvar der i sidste ende ligger hos politikerne”, slår Cecilie Roed Schultz fast.

“Det er blandt andet derfor, at jeg føler en opgave i at gøre alt hvad jeg kan og alt hvad vi kan her i Fredericia, for at lignende billeder ikke kan udspille sig her. En sådan kultur som den vi har set her kan udvikle sig alle steder, især på et område som det her hvor medarbejderne er meget pressede. Det er en enormt svær opgave, som vi fra politiske side skal hjælpe medarbejderne med at kunne håndtere”, fortsætter Schultz.

“Det er et svært område. Det er et område hvor vi ofte hører om medarbejdere der arbejder overtid uden at få løn for det, blot for at de kan nå deres daglige gøremål. Når man arbejder med så komplekse problemstillinger, så kan der ske to ting. Enten kan man brænde ud og ellers kan man blive kyniker. Det er en uhyggelig forråelse, men det er en konsekvens af et evigt presset arbejdsliv”, siger Cecilie Roed Schultz, næstformand i Senior- og Handicapudvalget.

“Jeg kan forstå, at både pårørende og borgere har råbt op over lang tid. Men jeg er samtidig sikker på, at medarbejderne også har råbt op, det hører vi ikke om i det konkrete tilfælde, men vi har hørt om det i mange andre tilfælde, hvor medarbejderne går på gaden og beder om bedre vilkår. Der er også en stor forskel kommunerne i mellem, både i økonomi og hvordan man forvalter den økonomi man har fået”, forklarer hun.

Cecilie Roed Schultz har allerede bedt forvaltningen om et notat der skal afdække hvordan det står til i Fredericia, og hvordan man kan gribe det an i fremtiden for at undgå den situation der er vist i TV2 dokumentaren. 

“Noget af det jeg har bedt forvaltningen om er, at vi skal have klarlagt hvordan vi bedst muligt kan undgå at sådan en situation kan opstå her i Fredericia. Allerede nu har vi et kursus til alle ansatte der arbejder med demente, hvor de får en undervisning i hvordan de bedst muligt skal agere. Det er ikke kune plejepersonalet, det er også rengøring, køkkenet – ja alle der arbejder på vores plejehjem. Demens er komplekst og det er meget vigtigt, at medarbejderne i højere grad ser på borgernes behov fremfor det de egentlig er visiteret til”, forklarer hun.

“Der synes jeg også at dokumentaren viser nogle fantastiske klip, hvor borgerne får den helt rigtige omsorg fra plejepersonalet. Det viser med alt tydelighed hvor vigtigt det er at yde den rigtige omsorg. Det koster ikke ekstra at ændre i måden man taler på, det er i større grad et spørgsmål om viden og forståelse. Det er derfor ikke altid tid der er afgørende, selvom det også betyder meget”, fortsætter Cecilie.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Anonnym
Anonnym
14:23 - 31. juli 2020 14:23

Er der ikke netop blevet afskediget SSA/SSH’er ved Rosenlunden pga. lign problemer?

Karen Møberg
Karen Møberg
15:55 - 31. juli 2020 15:55

Mon ikke det samme sker i Fredericia. Dokumentaren er næppe en enlig svale, for langt de fleste kommuner sparer på de svageste i vores samfund, som ældre, handicappede, syge, børn og udsatte, for de gør nemlig ikke modstand, men prøver at rette ind for ikke at blive nedgjort af det offentlige personalet, som ofte forværrer en persons situation, derfor er det netop godt, at det kommer frem, hvor ringe de svageste i vores samfund bliver behandlet, når politikerne profiler sig af, at Danmark har et velfungerende velfærd og sundhedssystem. Der burde simpelthen være uanmeldte kontrol udefra på samtlige institutioner, så kommunerne ikke skulle undersøge sig selv. Det største problem, er uden tvivl dårlig ledelse og dermed dårligt arbejdsklima, som med tiden bygges op på mange institutioner, der gør det uudholdeligt både for personalet, men så sandelig også for beboerne..

Anonnym
Anonnym
11:39 - 2. august 2020 11:39

…..