En virksomhed kan kun være så stor som økonomien tillader det. Men der kan være uforløst potentiale, som ikke er tilgængeligt, hvis pengene ikke er til at vælte døren ned, ind til et større marked. Mange virksomheder har i løbet af historien lidt under det problem, men løsningen er inden for rækkevidde, også selvom det måske kan være uoverskueligt. Hvis crowdfunding, erhvervslån, private mikrolån eller statsstøtte ikke ringer en klokke, så er der hjælp at hente herunder.

Lad banken eller et finansieringsselskab hjælpe

Når der skal optages lån, er det oftest banken eller realkreditforeninger, der spørges til råd først. Det er da også en ret sikker måde at undersøge, om det kan lade sig gøre at låne et beløb, der vil hjælpe en videre i kampen om et større produktionsapparat, flere kunder, og i sidste ende en højere omsætning.

Banker kan tit være lidt tunge at danse med, når det kommer til at låne, og det er måske meget godt, hvis bankerne ikke låner ud i samme omfang som før krisen brød ud i 2007, netop bl.a. pga. for høj risiko.

Et finansieringsselskab, som kan hjælpe med erhvervslån og virksomhedslån kan måske få tingene til at gå lidt hurtigere, fordi det er den eneste opgave, selskabet har.

Fonde og statsstøtte kan give et rygstød

Har man en virksomhed, der har brug for et tilskud, men er man ikke vild med ideen om at man ”skylder” noget for tjenesten, så kan en tilskudsordning være en løsning. Der gives dog hovedsageligt støtte til virksomheder, der i fremtiden kan give en betydningsfuld værdi for såvel virksomhed og for samfundet.

Står man med en nystartet virksomhed, eller er man helt nyuddannet og står med en god ide, man mangler penge til at realisere, kan en investeringsfond være en god mulighed for at komme godt i gang med forretningen. Her kan man få støtte med beløb fra få tusinde kroner, og op til flere millioner kroner. Alt efter virksomhedstype er der særlige fonde, der kan hjælpe en videre. Det kan dog være en jungle, og det kan være svært at finde den rigtige fond blandt over 15.000, ligesom det kan være en stor opgave at skrive en ansøgning om støtte, når den rigtige fond så er fundet.

Private lån og crowdfunding

Flere og flere private har en stor opsparing, som de ønsker at investere. Hvis ikke en investeringsfond er interessant, er der muligheder for at blive privat investor i en virksomhed. Den trend kan være gavnlig for nystartede virksomheder, såvel som små og mellemstore virksomheder.

Crowdfunding er ikke noget nyt, og særligt Kickstarter, som er en hjemmeside der formidler nye ideer og produkter, har været en måde at få sin virksomhed ud over ramperne. Som investor i en kickstarter-virksomhed får man som regel en eller flere fordele, når ideen eller produktet bliver realiseret.

I Danmark har især Mate Bike og Airtame nydt godt af Kickstarter og crowdfunding. Førstnævnte rejste tæt på 23 mio. kroner, og Airtame fulgte godt med, med en crowdfunding-kapital på over 7 mio. kr.

Så der er masser af muligheder for at få sin virksomhed til at gro, vokse, blomstre og springe ud i fuldt flor. Man skal bare lede lidt blandt de mange muligheder. 

https://fairbillet.dk/Store/Basket/BuyTicket?EventId=249&TicketCategoryId=845d