Fredericia AVISEN er altid synlige i bybilledet og i dag støder vi direkte ind i en af de store traditioner, når det kommer til jul. Butikkerne er begyndt at pynte op og sælge julens traditioner. Det starter dog først rigtigt, når mandelboden slår skodderne op.

På vej gennem gågaden ser vi en lastbil som er ved at aflæsse et alpelignede hus, der år ikke mange sekunder før vi spotter hvad der er gang i. En gruppe af stærke mænd løfter det lille bjælkehus på sin vante plads på hjørnet ved Danske Bank.

jul Bjælkehytten med de brændte mandler. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Intet slår duften af brændte mandler og der går ikke lang tid, før alt er på plads. Man kan se på flere forbi passerende, at de heller ikke behøver blikke, før de ved, hvad der er gang i, mandelboden er en stor del af traditionen i fæstningsbyen.

Vi fanger Karina Wærnskjold fra Fredericia Shopping som fortæller hvad mandelboden giver hende af jule associationer.

“Når mandelboden slår skodderne fra, så ved man bare, at det også bliver jul i år. Det er blevet en god og dejlig duftende tradition i bybilledet, at bjælkehytten slås op på hjørnet ved Danske Bank. Selvom de fleste ikke tænker over det, så har dufte en vældig indflydelse på ens humør, og mange af os vil uvilkårligt forbinde den specielle søde duft af de varme sukkermandler med noget dejligt og rart og juleagtigt. Det kan påvirke os positivt og få os til at føle os lidt bedre tilpas. Og hvis det betyder, at kunderne bliver lidt længere i byen og handler lidt flere af deres julegaver i Fredericia, så er Fredericia Shopping endnu gladere for at mandelmanden gæster os i hele november og december“, siger Karina.
jul Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Der går ikke lang tid, før Mandelboden står klar og duften kan brede sig i alle retninger. Man fristes næsten til at sige glædelig jul, men den venter vi lidt med endnu.

Julens åbningstider i Fredericia

Fredag 23. nov. Julemandens ankomst / Black Friday Kl. 10-22
Fredag 30. nov. Kl. 10-18
Lørdage/Søndage 1.-2. dec., 8.- 9. dec. 15.-16. dec., 22. og 23. dec. Kl. 10-16
Mandag 17. dec. til fredag 21. dec. Kl. 10-19
Mandag 24. dec. LUKKET
Lørdag 29. dec. Kl.10-14
Søndag 30. dec. LUKKET
Mandag 31. dec. Kl. 10-13

http://perhaps.dk/