Vi lever i 2019, og selvom skrædderen må være det ultimative for enhver mand, så køber jeg mine jakkesæt lokalt. I dag er jeg på besøg hos Miami TØJeksperten i Gothersgade, hvor indehaver og tøjmand Ole Mortensen guider mig.

Jakkesættet er in igen, som aldrig før. På gader og stræder ser man mænd i alle aldre i jakkesæt blande sig mellem de mere casual-klædte. Personligt hopper jeg jævntligt i et jakkesæt, men her i sommertiden kalder også Panamahatten, t-shirten og sandalerne. Men når man nu står og skal til et væld af konferencer, møder og bryllupper, så er det på tide med noget nyt.

Sort skal det være. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Jeg har lavet en aftale med Ole Mortensen om at se på mulighederne klokken 15.00 en høj hellig torsdag. Imens solen varmer den korte passage fra den ene side af Prinsessegade til den anden godt op, træder jeg ind af glasdøren og bliver budt velkommen. Ole har gjort sine tanker, og kender de fleste af de jakkesæt, jeg har.

“Du har ikke et sort sæt længere,” siger han. Han har ret, så vi lægger ud med det sorte, meget stilrene og klassiske sæt. Og her ender vi også, kan jeg allerede afsløre. Vi når at vende det blå, og det grå, men jeg skal “sgu” have det sorte Junk de Luxed. Det mener Ole, og det er sådan, vi gør.

Ole Mortensen fra MIAMI TØJeksperten viser mit valg. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Ole får lov at lave elevatoren på mig. Jeg er ganske rolig, han har gjort det før, og ved, hvad han kigger efter. Du skal bruge det sæt her. Imens jeg går i gang med at tage sættet på, finder Ole en af mine absolut yndlingsskjortemærker frem: Stenstöms. De skuffer aldrig, sidder godt, tæt og elegant. Vi taler om, hvad min hustru skal have på til bryllupsfesten, der kalder i weekenden. Jeg fortæller, at det er en lang flot blå kjole. Og sådan går det til, at jeg får en skjorte, der matcher denne farve.

Stenströms laver bare lækre og flotte skjorter. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Jeg har fået sættet på nu, og så tager jeg skjorten i hånden, men først skal der en hvid undetrøje på. Alt er på nu. Det sidder sgu godt. Man ved, at tøjmanden kender kunden, når tøjet sidder i første forsøg, men Ole er ikke helt tilfreds, det er vel ca. 1 cm i buksen, der får ham til at rynke lidt. “Jeg får dem lagt op – for størrelsen større duer ikke. Den vil ikke sidde pænt på dig,” siger Ole og fortsætter:

“Jeg kører dem ud til Gitte nu,” (Gitte Dahlhus fra Gitte Dahlhus Design red.) siger Ole og spørger: “Hvad med sko”? “Jo, det kunne godt være, at jeg skulle have nogle, der matcher det nye sæt, og sådan sker det, at Ole finder et par sorte lædersko fra AHLER TGA med spænder på, som står strålende, nypudset og klar til dans.

Et par fede sko skal der til. Her AHLER TGA. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Og så er der debatten omkring et slips. Ole vil have, at jeg har slips på til sådanne lejligheder. Han er meget vedholdende, imens jeg fortæller ham, at jeg ikke er god til slips, fordi de sidder simpelthen ikke godt på mig. Glad og meget smilende kommer han stolt med luksuriøst og flot slips. Han binder det og giver mig det på, men det holder ikke. Jeg ligner en, der er ved at blive kvalt, det ser absolut ikke pænt ud. Ole har det ikke godt med, at han må give op. Derfor trækker han et es ind fra højre. “Hvad med vesten – jeg har en vest, den skal du prøve.” Igen må jeg sige, “Ole, jeg er ikke vest-mand”. Ole finder vesten frem. Han synes, jeg ser godt ud, men jeg må sige fra. Vest er bare ikke mig. Men vi har det sjovt imens, og han nåede da langt med mig denne gang.

Sådan en pakke skal også med i sættet. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Jeg får betalt, og takker for besøget. Selvom det kunne tage 1 time at finde et sæt, kender de mig så godt, at det tager 30 minutter inklusiv de enorme mængder af small talk, grin og ideudveksling, vi føjer til samtalen.

https://www.billet.dk/order/tickets/13260481/lars-lilholt-band-buelows-kaserne-2019-07-06-19-30-00?