Forside FHK Når man bliver taget på sengen – sportsredaktøren blev snydt

Når man bliver taget på sengen – sportsredaktøren blev snydt

DEL
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Det stod ikke malet på væggen, at Fredericia Håndboldklub ville forlænge med trænerne Jesper Houmark og Ole Damgaard, men jeg blev snydt, selvom jeg godt kan se fornuften i det, mens nogen andre formentlig vil være skeptiske.

Rygterne har haft sin gang. Er der en ny træner på vej eller, hvad skal der ske. Både Houmark og Damgaard havde kontraktudløb til sommer, og der har været indikationer af, at der kunne have været et trænerskifte på vej.

Kilder i håndboldmiljøet har blandt andet sendt den afgåede Skive-træner Ole Bitsch i retning af Fredericia, men det bliver ikke til noget. Og heldigvis for det, tænker jeg som sportsredaktør. Hvis FHK skulle hente noget nyt trænermæssigt ind, er det ikke fra Bitsch-hylden, men et større navn med al respekt for Ole Bitsch.

En træner som Ian Marko Fog ville være sådan et navn, men selvom han stopper i Nordsjælland til sommer, er han ikke et emne, der på noget tidspunkt har været realistisk i FHK. Hans familiære situation binder ham til Københavns-området, og det harmonerer et trænerjob i Fredericia ikke med.

Den rigtige trænerprofil har ikke været ledig på markedet, og derfor gør FHK klogt i at holde på det man ved faktisk fungerer. 11 sejre i 13 kampe er aldeles godkendt, og når jeg selv er ude til træningen, er det en trup i stor harmoni og med stor træningsiver, hvilket også kan tilskrives trænerteamet.

Når det er sagt, havde jeg faktisk forventet en udskiftning på trænerposten. Tre år med den samme træner og videre er meget normalt, og når rygterne gik i løbet af efteråret, var det forventet, at der ville ske en udskiftning i den varme stol.

Når jeg ikke på stående fod kan pege på en realistisk træner, som kan løfte FHK markant mere end Jesper Houmark og Ole Damgaard, mener jeg dog FHK-ledelsen har handlet korrekt ved at give trænerteamet et år mere.

Selvom målsætningen hedder liga i 2020, vil det dog være en vigtig skalp for Houmark og Damgaard at hive FHK det sidste stykke op allerede i den indeværende sæson og dermed stå i spidsen for et ligamandskab fra næste sæson.

Én ting er dog sikkert – hvis man havde spurgt mig i efteråret om Houmark og Damgaard ville blive forlænget var svaret et nej, men jeg blev taget på sengen, omend jeg godt kan se fornuften i det, når den oplagte arvtager ikke er der.

-PVA-

https://www.facebook.com/mrhoejer/
Annonce
DEL