Der er ikke noget som at starte på arbejdet efter sommerferien. Det er næsten ligesom, da man var barn og skulle starte i en ny klasse. Min første arbejdsdag havde et langt tilløb, hvordan så din ud?

Denne gang kunne det blive til hele tre ugers ferie, det er første gang, jeg har været så længe væk fra fæstningsbyen. Heldigvis så kunne jeg følge med på Fredericia AVISEN, så helt fortabt var jeg ikke.

Det var tre meget forskellige uger, en uge med kæresten, en uge med hele familien, og så en hyggeuge med sønnike. Men det er som om, at næsten uanset, hvad man har lavet, så når ens arbejde at kile sig ind i hjernen de sidste feriedage. Selvom jeg var i særdeles gode omgivelser på GRIM-fest i Aarhus både fredag og lørdag, så går man pludselig og tænker på historier og mails. Det er jo ikke, fordi man på nogen måde hader sit arbejde, eller de børn jeg skrev om i indledningen hader skolen. Der er bare den der forventningens glæde over at komme tilbage til det velkendte og specielt søndag blev for mig en dag med mange blandende signaler.

GRIM Fest. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Søndag, den sidste dag, slut med at stå op, hvornår man vil. Man skal nå så meget på sådan en sidste dag, men jeg endte ærligt talt med rigtig dovner-dag. Jeg blev ramt af sætningen og følelsen: “Der er ikke lang tid tilbage”, så jeg skulle nå at slappe af. Det blev til en række af Superligakampe, ikke som spiller, men sofaseer. Jeg havde egentlig også planer om at fylde køleskabet op igen, lave noget lækkert mad, men der gik ikke lang tid før der blev bestilt take-away i stedet.

Fastfood på en søndag. Fotograf: Sabina Mehic, Fredericia AVISEN

Jeg tænkte også over, om jeg skulle åbne computeren op for at tjekke mail, men der gik ikke længe før min controller lyste blåt og FIFA kom frem på fladskærmen. I stedet for at være en dag, hvor jeg skulle forberede starten efter sommerferien, blev det en dag med overspringshandlinger.

Mandag morgen vækkeuret ringer klokken 7.30, man skulle tro, det var løgn. Et meget hurtigt toiletbesøg sender mig tilbage i sengen med en ny stå op tid, der siger 7.50. Det blev sådan en morgen, hvor det hele virkede uoverskueligt, men alligevel sad jeg klar på min arbejdsplads til aftalt tid, og er nu i gang.

Hvordan var din sidste og første dag?

https://www.place2live.dk/fredericia/