Siden kommunaldirektør for Fredericia Kommune, Annemarie Zacho-Broe, blev fritaget fra tjeneste, har rygterne svirret om grundlaget for den usædvanlige beslutning. Vi har forgæves forsøgt at få en forklaring fra økonomiudvalgets medlemmer.

Christian Jørgensen (V) udtaler, at han kun vil citeres for det, der står i pressemeddelelsen der er sendt ud fra Fredericia Kommune i forbindelse med beslutningen, der blev truffet i økonomiudvalget om at kommunaldirektøren, skulle fritages for tjeneste. Cecilie Roed Schulz (Ø), der også er medlem af økonomiudvalget, vil heller ikke sige noget:

»Der er en igangværende personalesag, og det må vi acceptere«, siger hun.

Viceborgmester Susanne Eilersen (O) ønsker heller ikke at kommentere på personalesagen. Hvilke forhold der er tale om, vil derfor først komme ud på et senere tidspunkt.

»Jeg har ikke noget at tilføje i forhold til sagen, men vi har valgt Camilla Nowak Kirkedal, fordi hun er den rigtige. Hun kommer med friske øjne, men ellers har jeg ikke noget at tilføje,« sagde Eilersen tidligere på ugen.

»Vi afventer p.t. yderligere oplysninger i sagen, inden vi træffer en beslutning om næste skridt. Koncerndirektør for Børn- og Unge, Camilla Nowak Kirkedal, har sagt ja til at være fungerende kommunaldirektør indtil videre,« har borgmester Steen Wrist (A) tidligere udtalt.

Vi har kontaktet DJØFs pressechef Torben Gross, som siger at han ikke ved, hvilket grundlag Annemarie Zacho-Broe er hjemsendt på:

»Vi kender ikke grundlaget«, udtaler han.

DJØF varetager deres medlemmers interesser, og i den konkrete sag bistår de således også den hjemsendte kommunaldirektør. Torben Gross vurderer at det er en usædvanlig sag at en kommunaldirektør fritages for tjeneste, men fastholder at DJØF ikke kender grundlaget.

Til gengæld undrer DJØF sig over, at de ikke er blevet informeret omkring grundlaget for Annemarie Zacho-Broes hjemsendelse.

»Det er meget usædvanligt at blive hjemsendt uden, at man kender grundlaget for det i en stilling af den her karakter,« siger DJØFs pressechef, Torben Gross.

DJØF arbejder på at hjælpe deres medlemmer, som er kommet i konflikt med deres arbejdsgiver. På nuværende tidspunkt afventer DJØF flere konkrete oplysninger om grundlaget for at fritage Annemarie Zacho-Broe for tjeneste.

Vi har også forsøgt at få et interview med den fungerende Kommunaldirektør, Camilla Nowak Kirkedal, der via Fredericia Kommunes presse- og kommunikationschef, Mie Spuur Simonsen, oplyser, at Camilla Nowak Kirkedal på nuværende tidspunkt ikke ønsker at stille op til et portrætinterview.

Den tilbageværende direktion i Fredericia Kommune består på nuværende tidspunkt af koncerndirektør Yelva Bjørndahl Jensen og  koncerndirektør Camilla Nowak Kirkedal, der har arbejdet tæt sammen med den hjemsendte kommunaldirektør. Mystikken breder sig omkring kommunaldirektørens personalesag, der skal ses som en del af den igangværende advokatundersøgelse af den forhenværende borgmester Jacob Bjerregaard:

Den 30. december blev Steen Wrist akut overdraget borgmesterkæden ved en ceremoni i byrådssalen på Fredericia Rådhus. Siden har der været stor aktivitet i byrådet omkring afklaringen i forbindelse med den forhenværende borgmester aktiviteter. Det vides ikke, om der er forbindelse med den tidligere borgmesters sag og kommunaldirektørens status.

Læs også:

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Karen Møberg
Karen Møberg
11:19 - 9. januar 2021 11:19

Fredericia Kommune er ligeså lukket et land som Regeringen, men de tilhører jo også samme parti, men de glemmer, at det er borgerne som lønner dem og dermed vel også har krav på, hvad der sker bag de lukkede døre.

Annette Nørgaard
Annette Nørgaard
18:55 - 9. januar 2021 18:55

Det burde helt klart være en selvfølge at alle fredericianske borgere bliver oplyst til fulde om hvad der foregår i kommunens regi!