Fredericia AVISEN elsker at komme med opfordringer eller tips til elektronisk udstyr, men i denne omgang var det Kulturedaktørens smartphone som krævede oprydning.

Man skulle tro, at jeg var helt oppe på beatet, når det kommer til smartphones, men det er jeg langt fra. Jeg har nu min tredje model af Samsung S7 – den bedste model, jeg har haft i mit liv.

Det er ikke noget, det kaster særlig meget street respekt fra sig. En af grundende til, at jeg har holdt fast i den er, at den dækker alle mine behov, specielt dens evne til at tage billeder, når mørket er på vej er i særklasse.

Den eneste svaghed ved telefonen er lagring, jeg filmer meget og har en 4-5 mobilspil, som fylder en del. Men eftersom jeg både har en stor hukommelse i telefonen og fået sat et ekstra kort i, burde det ikke være et problem.

Det var, da jeg havde min telefon til reparation sidst, at jeg fik en ny skærm og i den forbindelse fik jeg talt lidt med reparatøren omkring lagring.

Utroligt nok blev min Samsung samlet igen. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVSIEN

Jeg gik nu efterfølgende i gang med at slette de billeder og film, jeg ikke brugte eller skulle gemme. Det betød også, at min cachelagring blev slettet, jeg slettede inaktive apps, downloads og jeg lod et par af mine spil komme i skammekrogen. Men det så ud som om, at ligeså hurtigt jeg kunne slette eller overføre ting væk fra telefonen, ligeså hurtigt blev hukommelsen fyldt op igen.

Jeg fik sat min telefon til at gemme billeder og film på hukommelseskortet, men hvad kunne det være det optog alt min plads. Det kunne på mange måder ligne en virus, men i weekenden fandt jeg så problemet.

Problemet skulle findes på Messenger eller i de mange beskeder, som jeg har modtaget gennem tiden. Det har altid været rart at kunne gå tilbage og se hvad man har aftalt, det har for mig været en form for hukommelsessikkerhed, en tung en af slagsen.

Det skulle vise sig at være en større sag at slette beskederne, efter en Androidopdatering skal beskederne slettes enkeltvis. Der er så beskeder helt tilbage til 2008 og rigtig mange beskeder er med vedhæftede billeder, video eller musik. Jeg havde altid troet, at de samtaler også kaldet tråde, lå online på en sky et sted, men der blev jeg klogere.

Det kostede tre timers sletning i weekenden og jeg er langt fra færdig, så når jeg har en stille stund med mobilen, sletter jeg videre. Det eneste positive er at jeg får en masse minder, ser billeder jeg har glemt og hører musik, jeg savnede. Jeg har i min egen naivitet tænkt, at jeg har plads nok på min Smartphone, men vi sender i højere grad større og større mængder data til hinanden, fordi det er muligt. Det var mere vigtigt, end jeg troede at slette sine beskeder, som man læser dem.

Når nu jeg får pladsen tilbage, så vil jeg være mere opmærksom. Når det bliver tid til en ny telefon, så må vi se om jeg kan holde den fri for egne dumheder.

Har du selv haft en app eller andet der har taget alt din plads?

https://fairbillet.dk/Store/Basket/BuyTicket?EventId=295&TicketCategoryId=992