Når Jacob Bjerregaard ved årsskiftet træder ud af Fredericia Byråd er det både med en ny mand i Borgmesterstolen, hvor Steen Wrist overtager – men den ledige stol i salen vil blive besat af Finn Muus, der indtil årsskiftet har haft posten som 1. suppleant til Fredericia Byråd.

Han er et velkendt ansigt både i Fredericia og i Fredericia Byråd. I løbet af de seneste tre år har Muus ved flere lejligheder været indkaldt som suppleant til byrådet, hvor han har fået lov at være med. Så den del af arbejdet kender han en del til allerede – men arbejdet forud for byrådsmøderne glæder han sig meget til.

“Det var en overraskelse, at det skete allerede nu”, indleder Muus, da han bliver spurgt ind til følelsen af allerede at træde ind fra årsskiftet. “Men jeg var forberedt på at det skulle ske, om det så er en måned før eller senere er ikke så afgørende”, fortsætter den altid rolige Muus.

Siden kommunalvalget i 2017 har Muus været en fast del af de socialdemokratiske gruppemøder, så det er ikke en helt uvant verden han træder ind i.

“Jeg har været en del af gruppemøderne siden valget, men jeg glæder mig til for alvor at få arbejdshandskerne på. Jeg glæder mig til det arbejdet der venter. Indtil nu har jeg kun været med ved byrådsmøder, men jeg glæder mig meget til at blive en del af udvalgsmøderne også”, forklarer Finn Muus.

“Der kommer en konstituering først i det nye år – og så glæder jeg mig bare til det arbejde der venter”, fortsætter han.

Netop konstitueringen bliver spændende, for det bliver næppe en direkte erstatning for Wrist i By- og Planudvalget der bliver tale om. I det daglige er Muus direktør i Boligforeningen Fredericia, hvorfor der er en række sager i flere udvalg han vil være inhabil i. Men det bekymrer ikke det nye byrådsmedlem.


“Det er klart, at der er udvalg hvor jeg har nogle konflikter, men det er jeg ikke bange for. Jeg synes også andre politikområder er meget spændende. I virkeligheden handler det ikke om mig eller min person, det handler om det vi kan gøre for Fredericia. Jeg håber at jeg kan bidrage til en positiv udvikling i byen”, siger Finn Muus.

“Jeg glæder mig meget til arbejdet og den nye verden jeg kommer så tæt på”, lyder det afslutningsvist fra Finn Muus.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer