I 2018 ansatte Fredericia Kommune en musikterapeut for en toårig periode, som en indsats under Værdighedspolitikken. Effekten af musikterapeutens arbejde har været så god, at stillingen nu gøres permanent. Det besluttede Senior- og Handicapudvalget på deres seneste møde.

(Foto: Thomas Lægaard/Fredericia AVISEN)

”Musikterapeuten har været til stor glæde og nytte for vores beboere med demens rundt omkring på vores plejehjem. Musikken rører, den der er ramt af demens på en helt anden måde end ord og billeder. Selv dér, hvor sygdommen er meget fremskreden, kan musikterapeuten ofte nå ind til det menneske, der var engang og skabe genkendelse og glæde” siger Lars Ejby, formand for Senior- og Handicapudvalget.

https://demezamode.dk/

Det er musikterapeutens opgave at arbejde med borgere, der er ramt af demens, og som primært bor på kommunens plejehjem. Terapeutens arbejde har været en succes, og både borgere, pårørende og personale er meget glade for indsatsen. Derfor valgte udvalget at gøre stillingen permanent.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

”Dette er endnu et tiltag til at styrke indsatsen overfor vores demensramte borgere. Erfaringer viser nemlig, at især mennesker med demens, som med tiden mister evnen til at tale og give udtryk for behov og følelser, har stor gavn af arbejdet med andre sanser. Musikterapeutens arbejde gennem to år viser, at musikken er et fantastisk værktøj, og ved at gøre stillingen permanent får vi en enestående mulighed for at fortsætte det gode arbejde, vi gør for vores borgere med en demenssygdom”, siger Cecilie Roed Schultz, næstformand i Senior og Handicapudvalget.

Fastansættelsen af musikterapeuten understøtter indsatserne i både værdighedspolitikken og demenshandleplanen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer