Formidlingscenteret i verdensarvsbyen Christiansfeld, Oplevelsescenter Skamlingsbanken og Staldgården er museets fyrtårne, og vil slå dørene op som perler på en snor. Nu er bestyrelsen også ombord til at sætte retningen.

Kolding Kommunes ambitioner om et nyt moderne og højaktuelt museum og formidlingscenter har nu fundet sin bestyrelse.

Museet består af det eksisterende formidlingscenter i Christiansfeld, oplevelsescenteret der er på vej på Skamlingsbanken med forventet åbning til maj og Staldgården, hvor der endnu ikke er slået nogle streger, men hvor der skal skabes et helt nyt rum for at invitere folk inden for.

”Vi har nu sat et meget kompetent hold i bestyrelsen, der på alle måder kan være med til at udvikle og understøtte de store ambitioner der er for museets virke. Bestyrelsen er bredt funderet både inden for erhvervslivet og kulturlivet – såvel lokalt i Kolding Kommune som nationalt” udtaler museets bestyrelsesformand Peter Hulweg Christiansen. ”Jeg glæder mig personligt meget til at se og arbejde for at Museum Kolding vokser, og bliver en central spiller på kulturscenen i Kolding – til gavn for os alle!” afslutter bestyrelsesformanden.

Det er de lokale fortællinger, der samler Kolding og formidler hele Kolding Kommunes historie på en nærværende, involverende, relevant og nytænkende måde på tværs af målgrupper, der skal fortælles. Og det er den store samling af specialeffekter – ikke mindst den unikke sølvsamling – der før har boet på Koldinghus, der skal formidles på en relevant og tidssvarende måde.

”Det er en stor opgave, der ligger foran os, og nu skal vi for alvor i arbejdstøjet og opbygge og udvikle Museum Kolding til fremtidens kulturhistoriske museum” udtaler museets direktør Rune Lundberg, og fortsætter ”jeg er utrolig glad for at vores bestyrelse nu er på plads – både med lokale kapaciteter fra kultur- og erhvervslivet, men også for at vi har kunne tiltrække nogle spændende profiler som ex. Jesper Vilstrup, der er direktør for LEGO House og Anne-Sophia Hermansen, der er kulturskribent for Berlingske. Jeg tror Kolding Kommunes meget markante satsning på kulturen er medvirkende årsag til at disse profiler vil gå ind i arbejdet”.

Det nye museum skal være med til at styrke Kolding som kultur og designby, og skabe nogle helt unikke oplevelser der tiltrækker både lokalt, nationalt og internationalt.

Se mere på museumkolding.dk

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer