Der var en stor fremgang i antallet af nye lærlinge i region Syddanmark i 2017. Særligt murervirksomheder ansatte mange nye lærlinge.

En ny analyse fra Undervisningsministeriet viser en stigning på 27 procent flere nye lærlinge end året før. Specielt murervirksomheder har sagt velkommen til nye ansigter. Der er ansat næsten 20 procent nye murerlærlærlinge i virksomheder i 2017.

Værre ser det dog ud for anlægsstruktørerne. Her var der sidste år et fald i antallet af nye uddannelsesaftaler på 15 procent.

Færre kommer i skolepraktik

Tallene viser også, at flere af de nye lærlinge er tilknyttet en virksomhed, og færre kommer i skolepraktik. Faktisk er 12 procent færre startet i skolepraktik i forhold til 2016.

– Det er godt, at virksomhederne tager et ansvar og ansætter lærlinge, siger regionsformand i Dansk Byggeri for Syddanmark, Michael Mathiesen.

Dansk Byggeri står for stor andel

Dansk Byggeri er glade for at kunne se, at bygge-og anlægsbranchen tegner sig for 20 procent af samtlige praktikpladser inden for erhvervsuddannelserne på landsplan.

– Det er vi glade for og stolte af. Havde vi ikke leveret fremgang i antallet af praktikpladser, havde det faktisk set sort ud for målsætningerne i trepartsaftalen fra 2016, siger Louise Pihl.