Café Mums inviterede den burgerglade kulturjournalist på streetburger en høj hellig torsdag i Fredericia. Selvom vi er sidst i august, er der stadig mulighed for at sidde udenfor. Café Mums byder på hele tre løsninger; den vindskærmede servering udenfor cafeen, på prammen i Gammel Havn eller siddepladserne langs Oldenborggade.

Jeg valgte sidstnævnte placering, da jeg som kulturjournalist kan lide at se byens pulserende liv suse forbi. Der går ikke længe før den venlige servering, i form af Annette Dal, kommer med en 75 cl. stor cola. Det går hurtigt op for mig, at ordet streetburger ikke er en burger, jeg kan spise på gaden, men så er det godt, at jeg sidder med gaden, som nærmeste nabo.

Streetburger fra Cafe Mums. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Burgeren, hun kommer med, ser særdeles lækker ud, men cafeburgere har før skuffet mig, så jeg har mine forbehold. Det kan lyde lidt nonchalant at skrive dette, men det er simpelthen på grund af bollerne, ofte har jeg følt, at burgerbollerne har været for grove og rustikke, så de har ridset ganen. Det ville blive en udfordring for denne streetburger på Café Mums.

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Imidlertid da jeg hører om burgerens ingredienser, løber mine tænder allerede i vand. Annette fortæller, at burgeren er lavet med langtidsbraiseret oksekød. Hertil blander man ægte pulled beef, der har stået i mindst 12 timer, med den anden fars. Det er med andre ord ikke en tilfældighed. Det er en del af oplevelsen. Så er der krydderier og andet godt, som f.eks. red slaw, som er rødkål, ølmarinerede løg, som er lækre og søde, to slags ost; mozzarella og cheddar. Velbekomme.

Jeg tager altid låget af burgeren, når jeg spiser den med kniv og gaffel, hvilket er tilfældet med denne streetburger. Alt ser perfekt ud, en af mine andre hæmsko er pommes fritter. Når de er store føler jeg tit, at de ikke friteret helt igennem. Det er ikke tilfældet hvor de sammen aioli er en ret i sig selv. Jeg tager mig selv i flere gange at stange til pommes fritterne, før min burger. Jeg har ikke en finger at sætte på disse lækre gyldenbrune pommes frittes.

Den første bid jeg tager af burgeren er med både bund, bøf, løg, ost, salat og red slaw. Det er en perfekt smagsoplevelse. Jeg bliver faktisk nødt til at spørge, hvordan løgene er lavet, for det er ikke en anonym burger det her. Den er nøje afstemt og virker som en burger, jeg ikke får serveret andre steder, hvilket i min bog er et stort plus. Tilbage til bollen og den besværlige kulturjournalist. Hver gang jeg tager et stykke i munden, hvor underbolen er med, smiler jeg. Det virker ristet frem for groft og rustikt. Det leder tankerne hen på den klassiske ret; Pariser Bøf. Jeg kan mod enden godt se, at jeg desværre ikke kan gøre kål på burgeren, og præsenterer en ren tallerken. Det er ikke fordi, at maden ikke smager, det er mere fordi, jeg er blevet mæt.

Sådan en streetburger, som jeg i dag har smagt på Café Mums gør mine tanker om en cafeburger til skamme. Jeg er godt klar over, at det er ikke er en hurtig to-go-burger, men alligevel vil jeg kalde det en fantastisk burger. Jeg tør godt forsigtigt at sige med min egen personlige mening, at det er den bedste burger, jeg til dags-dato har fået i Fredericia. Jeg synes, at den fortjener opmærksomhed, og det er ikke sidste gang, at jeg skal smage denne streetburger. Næste gang prøver jeg at se om jeg kan spise op, for derefter at gå hjem og tage et hvil på sofaen derhjemme. Bon appetit og mums for en burger.

https://v2.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/69163?