Den store sætning på Østervold har udviklet sig og vil sandsynligvis ende ud i et større jordskred. Det skriver Fredericia Vold og fortsætter:

“Vi har i dag haft besøg af en ekspert fra SWECO, som har kigget på skaden. Han vurderer således, at vi kan stå over for et jordskred bestående af over 300 tons jord. Derfor har det også været nødvendigt at spærre dele af asfaltvejen af ved stranden. Trafik og skiltning kommer på plads snarest.”

I morgen tager museet kontakt til Slots- og Kulturstyrelsen for at diskutere, hvad man gør, og hvordan man på et tidspunkt retablerer sætningen. Fredericia Vold er som bekendt et fredet fortidsminde, og det er således op til Slots- og Kulturstyrelsen at godkende en retableringsplan.

På dettefoto ses Poul fra Entreprenørgården under vores vurdering af skadens omfang. Man må ikke længere opholde sig her og SKAL respektere afspærringerne. Foto: Fredericia Vold.
På den andet foto fornemmer man, hvorledes stien/toppen er sunket omkring 1/2 meter samt den store jordpukkel i fotoets venstre side, som er jordskredet ned af skråningen. I selve skreddet ses ligeledes mange sprækker. Foto: Fredericia Vold.

Vi vender tilbage, når der er nyt i sagen.

Læs også

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer