Muehlhan Wind Service åbner kontor i Fredericia. Virksomheden har kun eksisteret i fire år, men vækstudviklingen i markedet gør, at virksomheden flytter til Fredericia. Virksomheden blev grundlagt af fire mænd. I dag beskæftiger virksomheden over 500 mand i løbet af sæsonen. Det får nu ledelsen til at skifte rammerne på Nyvang i Middelfart ud med Navervej 10 i Snoghøj. 

»Det er gået stærkt. Jeg har de sidste 20 år været direktør i Muehlhan A/S og for fire år siden var vi seks mand med en ide om at udvikle forretningen indenfor service til vindmøllebranchen. Mange kender helt sikkert Muehlhan A/S for større opgaver, som maling af broer, vindmøller og lignende, imens Muehlhan Wind Service A/S blev skabt på baggrund af en ide om at udvide forretningen til vindindustrien, derfor gik jeg sammen med fem andre dedikerede kolleger, der alle var de bedste på hver sit område,« indleder Adm. Direktør Jens Mørk samtalen. 

»En var dygtig til strøm, en til vindmøllevinger, en til salg og så videre. Vi købte os ind, så vi ejede og ejer 45 procent af Muehlhan Windservice A/S, imens Muehlhan A/S ejer 55 procent.  Det er gået så godt, at forretningen nu skal stå på et selvstændigt fundament. Muehlhan Windservice A/S udfører sæsonbetonet arbejdet, og mere end 500 mand har været i gang rundt omkring i Europa og Taiwan i år. Vi forventer, at væksten fortsætter i de kommende år,« fortæller direktøren og uddyber:

»Vi vedligeholder alt indenfor vindmøller, og nogle kender os måske, som en virksomhed med medarbejdere, der klatrer i snore, når vi vedligeholder vindmøllevinger. Vores medarbejdere servicerer kunder i hele Europa, hvor Sverige, Finland og Tyskland er vores største marked. Blandt vores største kunder har vi Vestas og Ørsted. Vi står også for service- og vedligehold af vindmøllefarme i England ude på havet. Her foretager vi både større og mindre vedligehold. Det kan eksempelvis være maling af møllerne, men også udskiftning af en stige eller andre komponenter, så vi sikrer, at alt er som det skal være.«

Et marked i vækst

Muehlhan Wind Service A/S ser ind i en lys fremtid, hvor de følger deres kunders vækst. Den grønne omstilling har fået flere og flere aktører til at investere i bæredygtig energi, og det giver arbejde til virksomheden.

»Vi arbejder med stort set alt inden for branchen, og det giver os store fordele. Vi har blandt andet en afdeling, der samler vindmøllerne før de kommer på vand. Det projekt var i Belgien – og sådanne opgaver har vi også fået på Bornholm, hvor 60-70 mand er med til at samle, rejse og installere vindmøllerne. Alt bliver skruet sammen og sat op. Dertil kommer, at vi arbejder med HV-strøm (High Voltage – højspænding red.) og service generelt,« siger Jens Mørk og fortsætter:

»Det er som sagt kun fire år siden, vi startede op, og vi har i de fire år fået stor support fra Muehlhan A/S, når det kommer til alt fra jura, kvalitetstest, finans, bogholderi og generel administration. Nu er virksomheden så stor, at selskaberne skilles domicilmæssigt. Målet er at udvide forretningen på det europæiske marked i almindelighed, og i den forbindelse drive en god og sund forretning, der er i stand til at tjene penge. Men udover de mål, så måler vi også på at være en god arbejdsplads, hvor menensker har lyst til at arbejde.«

Navervej 10 er ny domiciladresse for Muehlhan Wind Service. Ejendommen er ejet af Fløe Ejendomme

I Fredericia får 30 medarbejdere plads og de kommer til at arbejde indenfor kontor- og lager

»Vi glæder os meget til den kommende tid, og vi har mange ambitioner, men det er markedsudviklingen generelt, der sætter kursen. Vi skal være gode leverandører til vores kunder i markedet; Siemens, Vestas, Ørsted og energiselskaberne generelt. Det skal vi ved at levere den bedste mulige service hele tiden, og følge vores kunder rundt  i Verden, når et behov opstår,« slutter Jens Mørk.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer