Monjasa Park er blevet godt mudret til efterhånden som efterårssæsonen er skredet frem. Selvom det er tydeligt, når man træder ind på stadion, så er det ikke noget FC Fredericia fokuserer på til dagens kamp mod Skive. I stedet hæfter Jonas Dal sig ved at banen stadig er jævn og til at spille langs jorden på.

D. 13. september 2019. Det er en dato, som FC Fredericia formentlig ikke kigger tilbage på med stolthed. Det var en fredag aften på Hancock Stadion i Skive, hvor FC Fredericia var fuld kontrol og førte 0-2 efter 18 minutter. En reducering lige inden pausefløjtet gav Skive tro på tingene, og i anden halvleg fik de udlignet og havde det ikke været for Alexander Nybo, ja, så havde FC Fredericia tabt opgøret.

Generelt set er Skive et hold, som FC Fredericia spiller tætte kampe med. Siden 2017 er det blevet til fem opgør mod skibonitterne, og de to af dem – begge spillet på Hancock Arena – er endt uafgjort. På Monjasa Park er der spillet to opgør mellem FC Fredericia og Skive siden d. 13. april 2017, og begge gange er det blevet til fredericiansk sejr og muligheden for at gentage det kunststykke er til stede.

I et tæt kampprogram har Jonas Dal fået roteret fornuftigt i truppen. I onsdags mod FC Roskilde var anfører Christian Ege ude med en mindre skade og Mathias Gertsen var ramt af karantæne, og ellers var de normale startere Agon Mucolli, Kristian Kirkegaard og Jacob Buus alle gledet ud af startopstillingen.

De næste i geleddet spillede en disciplineret kamp mod Roskilde og det viser, at FC Fredericia har mange strenge at spille på. Eksempelvis kan det blive svært for Jonas Dal at pille en spiller som Lukas Enevoldsen ud, da han giver en stabilitet defensivt, som han viste i sin første NordicBet Liga-startplads for FC Fredericia mod Nykøbing og senest mod FC Roskilde.

Det vidner om en FC Fredericia-trup i en god forfatning, og det sat op mod et Skive-hold, der ganske vidst har gjort det fint som oprykkere og er på syvendepladsen, må gøre Dals mandskab til klare favoritter. Især taget i betragtning, at Skive-profilen Mikkel Jespersen sidder ude med karantæne.

Vil slutte godt af

Efter den afsluttende træning før Skive-kampen hev Fredericia AVISEN Jonas Dal til side. Både under træningen og efterfølgende kunne man se, at Monjasa Park ikke var i tip-top stand.

“Med det banen har været igennem med regn og nedbør, vores kamp mod roskilde og en hel sæsons optagelse af Sunday, så gør banen det faktisk godt. Vores groundman og hans team har gjort et fantastisk stykke arbejde, synes jeg. Man kan spille på den, og den er jævn, det er det vigtigste. Banen er fedtet, og det er der nok ikke mange baner, der ikke er nu,” siger Jonas Dal og fortsætter:

“Det bliver spændende at spille den sidste hjemmekamp i efteråressæsonen. Man vil altid slutte godt af, og det er også tilfældet for os.”

Trods banens beskaffenhed er det ikke noget, som Jonas Dal tror får markant indflydelse på opgøret. Hans hold vil som vanligt forsøge at bygge spillet op langs jorden.

“Så galt er det ikke, synes jeg. Det er mere det, at man bliver mere træt end normalt. Vi plejer at spiller på vandede baner så det betyder ikke noget, at den er glat. Vi så sidst mod Roskilde, at man gled lidt rundt, og det gælder derfor mere om at få de rigtige dupper på,” forklarer Jonas Dal.

Det er helt sikkert, at FC Fredericia mangler Mathias “Malte” Johannsen til opgøret mod Skive, men ellers er der næsten frit valg på alle hylder. Eneste tvivlsspørgsmål er Christian Ege, der pga. en mindre skade sad over mod Roskilde og Nicolaj Ritter, der udgik i Roskilde-kampen med en skade.

“Vi kan næsten stille med det vi vil. Der har været lidt tvunget udskiftning på det seneste, og så har der også været noget for at imødekomme mange kampe på kort tid,” konstaterer Jonas Dal.

En af de spillere, der har fået chancen på det seneste er Lukas Enevoldsen. Han fik sin første startplads i NordicBet Ligaen mod Nykøbing på udebane d. 20. oktober, og igen i onsdags fik han chancen, og søndag er han i spil til endnu en startplads.

“Lukas har et fantastisk højt bundniveau, og slår ikke større brød op end han kan bage. Forsvarsmæssigt kan han sit håndværk, og står knivskarpt hvad det angår. Vi er glade for, at Lukas kunne gå ind og gøre det han gjorde senest mod Roskilde,” fortæller Jonas Dal.

Senest FC Fredericia mødte Skive var d. 13. september, hvor Dals mandskab smed en 0-2 føring væk og endte med at spille 2-2. Den kamp har ikke fyldt noget i optakten.

“Vi vil altid gerne vinde, uanset om vi spillede 2-2 sidste gang. Det er en ny kamp nu, og der har været mange kampe imellemtiden, så det er ikke noget vi har haft fokus på,” slutter Jonas Dal.

Opgøret mellem FC Fredericia og Skive spilles søndag klokken 14:00 på Monjasa Park. Opgøret kan følges live i tekst på Fredericia AVISEN.

https://www.facebook.com/Garage-Burgerbar-601075593674149/

Leave a Reply