Efter Fredericia AVISEN er begyndt at skrive om MTB for begyndere, skulle det vise sig, at vi fik en unik chance, en februar morgen, hvor solen skinnede. Den københavnske MTB-kører Bjarke Jean-Louis Vestergaard Pedersen besøgte Fredericia i en meget kort stund, vi var med.

Bjarke er ikke hvem som helst, når det kommer til MTB, den frygtløse kører elsker udfordringer. Han kørte sidste år et af verdens vildeste downhillløb i Mexico med 40.000 tilskuere, ned af et bjerg, gennem helt små landsbyer. Næste år deltager Bjarke igen, men han er en meget beskeden og venlig mand.

Se Bjarkes run fra Mexico her

Jeg har set mange ekstremsport videoer, og elsker når man inddrager byen. Derfor spørger jeg Bjarke, om han ikke vil med en tur rundt i Fæstningsbyen. Bjarke er frisk, og efter kort tid går det op for mig hvor god han er, og beslutter mig for at lave en række udfordringer til de lokale MTB kørere.

MTB – Vandtårnet

Vi starter med nogle udfordringer omkring det vandtårnet, Bjarke ligger ud med et “trial trick”, som han siger. Han trækker cyklen på baghjul, foran vores smukke vandtårn og holder balancen.

Vandtårnet – Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

“Man kan også køre på baghjul ned af trappen,” siger Bjarke og kort tid efter er det så gjort i første forsøg.

Trapper ved vandtårnet – Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Der ligger selvfølgelig mange timers øvelse bag Bjarkes eksekvering, men jeg håber det kan inspirere lokale kørere til at gøre ham kunsten efter. Der kommer flere artikler ud af Bjarkes besøg i Fæstningsbyen, men først går turen mod city og lidt MTB Freeride.

Bjarke er legesyg så på vej mod city, finder vi lige en udfordring mere.

Vandtårnet – Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

MTB – Citychallenge

Snart vender vi tilbage med næste artikel, hvor Bjarke Jean-Louis Vestergaard Pedersen disker op med lækre udfordringer i Fredericia City