I min første MTB-artikel var vi med Christoffer Riis Svendsen ude og se på mulighederne ved pumptracket, og der blev grundet vejret kun kørt lidt på et spor i skoven. Indtil vejret arter sig kigger vi lidt på begynder udstyr, så alle kan være med.

Jeg besøger den altid festlige Christian Zerling hos Bjerggeden & Byrotten for at høre, hvordan en startercykel ser ud, i en kultur hvor du kan købe dig fattig i udstyr. Jeg vil gerne høre nærmere om en cykel hvis jeg skulle ud og fræse på pumptracket som jeg beskrev tidligere.

MTB Pumptrack – Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Christian siger “den her cykel, den kan man finde brugt på den blå avis til omkring 2500 kr.”

Det er en cykel den anden mekaniker Lau Bilde Nielsen har købt brugt og sat i stand, det er i følge Christian en god begynder cykel. “Den behøver ikke koste mere, så kan man opgradere hvis det fanger, det er vigtig den er stiv i affjedringen og har de brede dæk” siger Christian.

Hvad nu hvis jeg vil have en god begynder cykel som både kan cykle pumptrack og køre nogle skov baner?

MTB begynder bike – Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

“Det her er en fin begynderbike” siger Christian, “den kan sagtens tåle nogle tæsk” fortsætter han. Det er vigtigt for mine MTB-beretninger, at vi starter helt nede på jorden og der kan alle være med i prisen og man kan holde sig under 3500 kr. på denne allroundcykel.

Men når det kommer til cykelhjelm, er jeg lidt usikker på, hvad der er cool at køre rundt med, men samtidig sikkert. Jeg vil i hver tilfælde selv have hjelm på, når jeg skal i gang igen. Jeg bliver glad for at cykelmekanikeren peger den type hjelm ud jeg har i forvejen, den vi kender fra skateboard miljøet.

MTB hjelm – Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Sådan en hjelm koster ca. 400 kr. og er vel egentlig det vigtigste da sikkerhed kommer først.

Jeg er nu mere end klar til at komme ud på jernhesten igen, og håber andre bliver inspireret til at starte op på MTB i Fredeirica