Forside Fredericia Morten Stig hylder VM: Det er den største håndboldfest nogensinde

Morten Stig hylder VM: Det er den største håndboldfest nogensinde

DEL
Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

I forbindelse med dagens VM-finale har der været pressemøde med blandt andet Dr. Moustafa Hassan, som deltog sammen Generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund, Morten Stig Christensen. Morten Stig kaldte VM-slutrunden den største håndboldfest nogensinde.

IHF-præsident Dr. Hassan Moustafa. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Seancen blev indledt med en tale fra IHF-præsident Dr. Moustafa Hassan, der sagde:

“Jeg er glad for, hvad der er sket ind til videre til dette VM. Det er første gang, at et VM afholdes i to lande. Alle snakker om tilskuerne til VM, hvor der har været stor opbakning. Der har været over 900.000 tilskuere samlet set, der har set kampene i de to lande. Vi har også haft et godt samarbejde med tv, hvor der eksempelvis i Tyskland har været 14 millioner seere, der har set med til de enkelte kampe,” sagde Moustafa og fortsatte:

“Om det har været kampe med Tyskland eller ej, har der været mange tilskuere. I München, hvor det var en dag uden det tyske landshold, var der fyldt arena, hvilket var mega godt. Det samme er sket i eksempelvis Köln. Til Presidents Cup var der 14.000 tilskuere til en kamp, og det er ikke sket før. Det viser, at det er to store håndboldnationer, som afholder VM.”

Danskerne har nydt det

Næstformand i Dansk Håndbold Forbund, Jan Kampman Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Næstformand i Dansk Håndbold Forbund, Jan Kampman, har nydt at være en del af det hele.

“Jeg har nydt at være med til at arrangere det her, og vores med Stand Out er blevet opfyldt. Vi har haft et godt samarbejde med det tyske forbund, og de sidste 17 dage har været succesfulde. Det har været god promovering for sporten, ikke kun sportsligt, men også for håndbolden i Danmark,” sagde Kampman og kom ind på seertallene:

“I Danmark har vi haft to millioner seere, når det har peaker, og 80 % af dem, der har set tv, mens kampene har været i gang, har set håndbold. Det er rigtig flot.”

Generalsekretær i DHF, Morten Stig Christensen. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Dansk Håndbold Forbunds Generalsekretær, Morten Stig Christensen, sagde følgende:

“Det har været en ære at afholde VM, og vi ser frem til at afholde flere slutrunder i vores håndboldglade land. Vi har udlevet drømmen de sidste 17 dage med at afholde VM med storebror fra Tyskland. Det er den største håndboldfest nogensinde,” sagde Morten Stig og fortsatte:

“På de sociale medier er vores tal eksploderet, ikke kun i Europa, men også i andre verdensdele. Folk fra Nepal, Indien og Thailand liker vores ting. Jeg håber, at mange har nydt vores fanzone, hvor der i Boxen, ind til i dag, har været 115.000, der har haft sjove oplevelser der. I København har vi endelig fået vores arena, hvor der også har været en del besøgende,” udtalte Morten Stig Christensen.

Formand for IHFs turneringsudvalg, Per Bertelsen. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Den sidse dansker til at tage ordet var Per Bertelsen, formand for IHFs turneringsudvalg:

“Det er altid en ære at arbejde sammen med jer. Der har været mange ting, som I gerne ville, men det har altid været med et smil, og vi har fundet gode løsninger, selvom det har ikke har været nemt med to store håndboldnationer, der har forskellige kulturer. Fra vores side var det vigtigt, at vi ville vise at det er ÉT VM, og ikke to, selvom det er afholdt i to lande. Det er lykkedes, da I har gjort det godt,” sagde Per Bertelsen.

www.eventc.dk
DEL