1.000 ekstra medarbejdere skal styrke skattekontrollen markant. Det betyder hundredvis af nye arbejdspladser rundt om i landet. Frem mod 2023 vil regeringen etablere otte nye skattecentre uden for hovedstaden. Allerede i 2020 åbner de to første nye skattecentre i Fredericia og Frederikssund

1.000 ekstra skattemedarbejdere skal i de kommende år bidrage til en markant styrkelse af skattekontrollen og vejledningen af borgere og virksomheder. Og rekrutteringen af de første mange skattefolk går snart i gang. Regeringen har sammen med Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet med finansloven for 2020 sikret, at de første 250 nye skattefaglige medarbejdere nu kan ansættes.

Med tilførsel af 1.000 ekstra medarbejdere sker der et markant løft af skattekontrollen. Danmark skal igen have et skattevæsen, som borgere og virksomheder har tillid til. Et skattevæsen, der sikrer, at alle bidrager med det, de skal. Der gør det nemt for de mange, der gerne vil gøre det rigtige, mens de borgere og virksomheder, der forsøger at svindle, oplever, at det bliver sværere at snyde og har konsekvenser, når man bliver opdaget.

”Når folk ikke betaler det, de skal, så udfordrer det vores skattemoral og forventningen om, at enhver svarer sit. Derfor er det helt afgørende for danskernes tillid til skatteforvaltningen, at skattekontrollen får et kæmpe tiltrængt løft. Det arbejde stiller regeringen sig nu i spidsen for, og jeg ser frem til i løbet af de kommende år at præsentere de forskellige elementer af regeringens ambitiøse plan for en styrket skattekontrol. Det her kommer til at kunne mærkes. Både for dem, der spiller efter reglerne, og især dem, der ikke gør”, siger skatteminister Morten Bødskov.

Hvorfor faldt valget på Fredericia?

“Fredericia er centralt placeret. Disse lokationer bliver rammen for op mod 150 medarbejdere, der skal være med til at bekæmpe hvidvask, skattely og skattesvindel i øvrigt, så jeg er helt sikker på, at Fredericia er det helt rigtige valg. Jeg glæder mig til at se, når rummene her bliver fyldt med dygtige medarbejdere, ” siger Skatteminister Morten Bødskov til Fredericia AVISEN.

“De arbejdspladser vi kommer med skal være fronten i en ny styrkelse af vores skattekontrol. Det er et stort skridt, som regeringen tager nu. Vi planlægger at ansætte op mod 1000 nye medarbejdere frem til 2023. Dette center i Fredericia er det første af otte nye centre, der skal placeres udenfor hovedstaden og de store byer, så vi kan få specialistarbejdspladser i hele Danmark. Det bliver attraktive arbejdspladser. Man kommer til at arbejde med noget, der er enormt spændende og enormt vigtigt. Man bliver en del af en meget stor reform af skattekontrollen i Danmark. Vi tager fat om dem, der bare ikke vil spille efter reglerne.”Nye skattemedarbejdere kræver nye fysiske arbejdspladser. Regeringen lægger derfor op til at oprette otte nye skattecentre frem mod 2023. Fire i Jylland, to på Fyn og to på Sjælland.

Berlingske Tidende, DR og TV har kørt mange serie, der sætter fokus på hvidvask og skattely, kan du forstå, hvis borgerne er trætte?

“Ja, der er ingen tvivl om, at det her skal stoppes. Derfor styrker vi også indsatsen. Det er en historisk reform, 1000 nye medarbejdere er et meget stort løft i forhold til dem, der sidder og arbejder med det i dag. Jeg kunne godt have ønsket mig, at indsatsen var sket tidligere, men nu har vi fået en ny regering og et nyt flertal i Folketinget, der har sagt meget klart, at dette skal ændres. Vi skal have en langt stærkere indsats mod hvidvask, skattely og skattesvindel, så vi sikrer, at selvom vi er et lille land med en åben økonomi, så skal vi ikke være sårbare over dem, der vil snige sig udenom og undgå at bidrage til fællesskabets kasse,” fortæller Skatteministeren.

Skatteforvaltningen er i dag tilstede i 26 forskellige danske byer. Med de to nye byer på landkortet vil Skatteforvaltningen således fremover have lokationer i 28 byer over hele Danmark.

”Finansieringen er afsat. Lokalerne er fundet. Kontrakterne er skrevet under. Nu skal vi i gang med at rekruttere de første 250 nye skattefolk til de to første skattecentre. Et vest og et øst for Storebælt. I to byer, hvor vi i dag ikke er tilstede, men hvor jeg er sikker på, at vi hurtigt kan bygge nogle stærke faglige miljøer op, der kan styrke skattekontrollen. Og hvor 250 nye arbejdspladser fremover vil bidrage til væksten og sammenhængskraften i områderne omkring Fredericia og Frederikssund”, siger Morten Bødskov.

Skattestyrelsen direktør Merete Agergaard glæder sig til at komme i gang i Fredericia. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen/Fredericia AVISEN)

Skattestyrelsens direktør Merete Agergaard ser frem til arbejdet med at styrke skattekontrollen og til at byde velkommen til de mange nye kollegaer i Skattestyrelsen.

”Det er en stor tillidserklæring at tilføre så mange nye midler til Skattestyrelsen. Og den tillid skal vi selvfølgelig leve op til. Nu skal vi i gang med at etablere nye faglige miljøer i Fredericia og Frederikssund. Det er en omfattende opgave at skulle rekruttere og oplære så mange mennesker. Men vi har forberedt os på opgaven igennem et stykke tid, og vi er helt klar”, siger Merete Agergaard, direktør i Skattestyrelsen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer