Fredericia AVISEN besøgte Iris Blomster for at få en snak om Mors Dag. Læs om der stadig er chancer for en buket til mor på den store dag på søndag.

Der var travlt, da vi besøgte Iris Blomster i Gothersgade, indehaver Lene Møller Christiansen stod bag disken og var i gang med at lave en smuk buket.

“Mors Dag er en vild dag og sådan skal det være, det er en stor dag på året både for os som blomsterhandel, men også for landets mødre, hvis man kan sige det sådan. Det er en travl dag, alle mand som kan kravle og gå er sat på arbejdsplanen”, siger Lene.

Mors dag
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Det er noget med, at I åbner tidligt på søndag ikke?

“Jo tak, vi starter meget tidligt, jeg starter med at stå op allerede klokken 03.00 om morgenen, hvor jeg kører ned og henter varer. Så er det igang, personalet kommer løbende op ad morgenen.” siger Lene. I løbet af sådan en Mors Dag-søndag bliver der typisk leveret et par hundrede buketter ud af huset. “Jeg kan ikke give dig et nøjagtigt antal, der bliver ved med at komme bestillinger ind på terminalen inde bag ved”, siger Lene. Forudbestillinger er vigtige, så kan de bedre planlægge det bedst mulige resultat og have varerne hjemme til det.

mors dag
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Vi spørger om, hvis man vågner klokken 12.00 på søndag og har glemt Mors Dag, er løbet så kørt med hensyn på at købe en buket?

“Det kan sagtens lade sig gøre at få noget, vi både leverer og tager imod bestillinger på søndag fra klokken 07.00 til 14.00. Der er muligheder for at få noget, men jo længere man venter på søndag, jo større er chancen for at udvalget indskrumper”, siger Lene. “Moden lidt i år på buketter er høje luftige kreationer som tilsyneladende ser ud til at være tilfældige, men det er de absolut ikke på den måde de bundet”, smiler Lene og tilføjer, “det ser jeg en tendens til i år”.

Selvom Lene er blomsterhandler, siger hun at afsluttende “Mors Dag handler om tanken og en mor bliver glad uanset, hvad hun får, det er tanken”.

mors dag
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Husk din Mor på søndag<3