Fredericia AVISEN gik forkert i dag, men det var nok en af de fedeste og mest energiske start på dagen, da børnebandet Hip som Hap blev forvekslet med det hårdtslående metalband DEFECTO – NEMESIS.

Erritsø Fællesskole Afdeling Krogsager afholder emneuge, i min kalender stod at jeg skulle ud og overvære en Hip som Hap koncert, i forbindelse med at de snart gæster Fredericia.

Gang i Erritsø fra morgenstunden. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Jeg ankom til en tom skole og var lidt på herrens mark, men der gik ikke længe, før jeg mødte en smilende lærer, som kunne vise mig vej til gymnastiksalen. Cirka fem meter før døren, kunne man høre den maskinagtige tunge rytme og der var straks ingen tvivl om, det ikke var børnenes venner fra Hip som Hap.

DEFECTO – NEMESIS. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Det skulle dog vise sig, at selvom genren er meget mere rå og musikstilen ukendt for de fleste af de unge tilhørere, så var de allerede børnenes venner. Der var varmt, der stod røgsøjler op ad de ekvilibristiske headbangende metalmusikere.

Der lyttes til de hårde rytmer. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Mellem numrene kom der visdom blandt andet fra bassist Thomas Bartholin som fortalte om sin egen generte barndom, der tog er skifte da en lærer i folkeskolen smed en bas i hånden af ham.

For nogle af børnene var musikken velkendt. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

“Jeg blev god til det, og pludselig spillede jeg i et band, og følte, jeg var noget. Jeg var jo uundværlig, de andre kan ikke øve uden mig og så videre. Det er vigtigt at være en del af en fællesskab”, sagde Thomas Bartholin.

Rock on. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Selvom det er en svær genre, specielt så tidligt om morgenen, men det er med godt håndværk, at man overgiver sig. Både børnene og lærerne vippede med fødderne, og der blev kastet en del håndtegn.

Alle op og stå til sidst.

Det sluttede som en festforestilling med alle børn stående op, sikke en start på dagen.

Defecto Nemesis er:

Nicklas Sonne – Vocals & Guitars
Frederik Møller – Guitars
Thomas Bartholin – Bass
Lars Jensen – Drums

https://www.facebook.com/events/2400413516865985/