Jeg var ved at få kaffen galt i halsen, da jeg læste artiklen ”Overgreb: Kommunen har taget hånd om 14-årig og hans familie” på den lokale hjemmeside – også kaldet Fredericia Dagblad – at nyvalgte folketingsmedlem for DF,  Susanne Eilersen, synes, at Fredericia Avisen omtale af den anholdte og sigtet 37-årig pædofil, der sidder varetægtsfængslet for samleje med en 14-årig dreng, var for meget til hende.

”Det er en politisag, og politiet skal have ro til at efterforske. Der er ikke faldet dom i sagen, og jeg bryder mig ikke om, at man laver en offentlig gabestok. Det kan jeg konstatere, sker på en enkelt lokal hjemmeside og det tager jeg kraftigt afstand fra” siger Susanne Eilersen til Fredericia Dagblad.

Offentlig gabestok? En noget injurierende udtalelse.

Selvfølgelig skal politiet havde ro til at efterforske sagen. Det får de da også. Fredericia Avisen kunne aldrig drømme om at blande sig i politiets arbejde, men når man ligger inde med meget information om, at denne her sag måske kunne ende som den hidtil største pædofilisag i Fredericia, skal det så  bare ties ihjel? Ved godt Susanne, at det er en arbejdsmetode, som du er vant til i den topstyret kommune, hvor alt minder om et stivfrossent militærdiktatur. Men sådan arbejder vi ikke!

Hvad med alle de børn og familier, som har været ramt i årenes løb af den sigtede mand, som åbenbart har haft held til, at undslippe lovens lange arm i alle disse år. Skal de ikke have lov til at ytre sig?

Hvor stor sagen bliver, er jo op til politiet at levere beviser for. Det blander vi os ikke i – og politiet blander sig ikke i vores arbejde.

At skrive artikler om sagen – er ikke det samme som en offentlig gabestok!

Men Susanne Eilersen, du skulle om nogen vide, hvad det vil sige, at hænge folk ud i åben gabestok på de sociale medier.
Da nogle medier gik i selvsving over kræsne syriske flygtninge på Bülows kaserne i Fredericia, var du en af de første som råbte op og skrev:

”Nu står verden da ikke længere… Hvis flygtningene på Bülows kaserne ikke kan lide den mad der serveres, syntes jeg de kraftigt skal overveje at rejse hjem igen. Tror de at de er kommet til et 5 stjernet hotel?? De burde skamme sig.”

Er det ikke at hænge folk ud i offentlig gabestok? Særligt når historien, som var frembragt af en unavngiven kilde, ikke var sandt. Har du nogensinde givet en undskyldning for det Susanne?

Og kære Fredericia Dagblad. Den gamle hæderkronede avis, der har Jyllands laveste oplagstal. Jeg ved godt, at I aldrig kunne drømme om, at nævne vores online avis i jeres spalter, men I er trods alt medlem af pressenævnet præcis som vi er. Det betyder, at  man gerne skulle overholde de presseetiske regler ved, at indhente en kommentar fra  modparten.

Jeg ved også godt, at I er havnet i en lidt penibel sag, da den sigtede fredericianske mand i årenes løb har leveret gratis billeder til Fredericia Dagblad/ Elbobladet  og pralet med, at han har et samarbejde med jer. Noget som han også gentagende gange har fortalt myndighederne, når de har skrevet til ham. Så I behøver ikke at spørge kommunen – som I gjorde i jeres artikel, om personen er lærer eller pædagog –  I kender selv svaret!

Moral er godt, dobbeltmoral er dobbelt så godt.

Med venlig Hilsen
Redaktøren for en lokal hjemmeside med navnet Fredericia Avisen