Når Teater Malstrøm d.12 september har premiere på “Kabaret Liva Weel og de andre”, står Vibeke Holm Frydenlund Hansen fra Middelfart på scenen med hendes datter Melanie Holm Ranch Hansen, nu bosiddende i Vejle.

Instruktør og idémand bag forestillingen Michael Hansen er tydeligt begejstret over, at både mor og datter medvirker som sangere og skuespillere i kabareten: ”Melanie har en gudsbenådet sangstemme, som hun kombinerer med en intens udstråling. Hun rummer en fandenivoldskhed, som Liva Weel også besad, og det gjorde hende til det oplagte valg til Liva Weel figuren i forestillingen. I mit samarbejde med Melanie har jeg altid sat pris på, at hun aldrig springer over, hvor gærdet er lavest, og det vil publikum virkelig kunne mærke her.”

Vibeke har siden hun var 27 år medvirket i forskellige revyer og kabareter, og er i dag forkvinde i Middelfart amatørteater. Michael Hansen fortæller: ”Det ville være oplagt med Liva Weel materialet at trække Vibekes stærke revy-kompetencer frem. Der er vi faktisk gået i en anden retning og har fået fremhævet hendes fortolkningsevner som skuespiller, hvilket giver numrene en ny og hudløs dynamik.”

Mor og datter har før optrådt sammen, bl.a. i “Ronja Røverdatter” i Middelfart, da Melanie kun var 10 år, og igen til indvielsen af Kulturøen i Middelfart i 2005, hvor Vibeke spillede en ond heks og Melanie spillede en pruttende havfrue. 

For gammel?
For 10 år siden spillede Vibeke med i en opsætning af “Liva Weel kabaret” i Kolding, også dengang med Michael Hansen som instruktør og idémand. 
Denne gang var det Melanies idé, at de begge to skulle gå til audition på Teater Malstrøms nye opsætning. 

Tina Liv

“Jeg troede egentlig, jeg var for gammel, fortæller Vibeke, men det viste sig, at jeg ikke engang er den ældste, der er med”. Holdet spænder bredt, og den ældste på scenen er 64 år og den yngste er kun 20 år.

En gave i en travl hverdag
Man er ikke et øjeblik i tvivl om, at de begge værdsætter muligheden for at spille sammen i kabareten. “Det er en stor gave at få en masse tid sammen i en ellers travl hverdag” siger Vibeke, mens Melanie nikker begejstret.

Til daglig er Melanie “playagent” i Legohouse i Billund. Fritiden er fyldt med teater, og “Kabaret Liva Weel og de andre” er kun den seneste i en række af Teater Malstrøm forestillinger, hun er med i. Sidste år strålede hun i “Beatles Kabaret” på Det Bruunske Pakhus. Når hun ikke står på scenen, har hun hjulpet med at sy kostumer på teatrets systue. 

Tid til at øve
Der er meget at huske og øve på når man laver teater. Vibekes mand bliver hurtigt træt af at høre de samme sange igen og igen, fortæller hun grinende. Så hun går lange ture i det fri, hvor hun får “tæsket” teksterne igennem.

Melanie finder tiden i bussen til og fra arbejde hver dag, hvor hun hører sangene og øver sine trin mentalt. Nogle gange til stor morskab for de andre passagerer, når hun kommer til at sidde og smådanse i sit sæde. 

Teater i blodet

Sang og teater genet kommer ikke fra fremmede, Vibekes mor og Melanies “Bedste” har også altid sunget og optrådt. De tre generationer har også lavet et par småoptrædener sammen. At være ferm med en symaskine kommer også fra “Bedste”. Faktisk er Melanie og Vibeke alene sammen på scenen en enkelt gang i løbet af “Kabaret Liva Weel og de andre”, begge klædt i kjoler, der er doneret til Teater Malstrøm og syet af lige netop “Bedste”. 

“Bedste” er klar til at se dem begge på scenen i Det Bruunske Pakhus i Fredericia. Vibeke, Melanie og de 9 andre skuespillere og sangere er også næsten klar. De har travlt med at få styr på de sidste detaljer inden premieren d. 12. september.

Fakta om ’Kabaret Liva Weel og de andre’

  • Spilleperiode: 12. september – 19. oktober 2019
  • Spillested: Det Bruunske Pakhus, Kirkestræde 3, Fredericia
  • Billetter kan købes på billetten.dk eller på deres salgssteder (Tøjhuset i Fredericia, Comwell Kolding Teater, Vejle Musikteater mv.)
https://www.fcfredericia.dk/