Mor og Datter Podcast er navnet på en podcast. Louise Vælds og Simone Ravn er mor og datter, hvor de taler lige ud af posen om de forskellige ting i livet.

Den 9. marts i år blev den første udgave af Mor og Datter Podcast udgivet, men hvordan opstod i idéen til det? Vi mødtes med Louise og Simone i Videnpark Trekantområdet inden de skulle til at optage næste episode.

“Det var lidt undervejs. Det startede egentlig med, at vi havde en gåturssamtale i telefonen tilbage i efteråret 2019, hvor vi talte om det. Vi har mange fede samtaler sammen, og vi synes det kunne være dejligt, hvis andre hører på det,” siger Simone og bliver suppleret af Louise:

“Simone er vild med podcast i forvejen, og så var det naturligt at gå den vej.”

“Det er virkelig sjovt. Jeg har haft en radiodrøm siden, at jeg gik i folkeskole, så det med at sige noget i en mikrofon er fedt og sjovt. Det var akavet første gang, og det med at tale på en aftalt måde, men det er naturligt nu,” siger Simone.

Hvordan har responsen været?

“Vi har fået mange positive tilkendegivelser, og vi har ramt noget, der ikke eksisterer i Danmark og mange mennesker sætter pris på de samtaler,” siger Simone.

“Vi får mange beskeder fra vores lyttere om hvad for nogle tanker man sættter gang,” forklarer Louise.

Som mor og datter har Simone og Louise et tæt forhold. Tættere end mange har, og det har de fået rigtig god respons på, men det er ikke kun det, som de taler om.

“Vi har talt om sårbarhed og det er ikke rigtig noget, som man taler om. Fx skal man have børn eller ej? Hvem bestemmer, hvor mange børn man skal have og hvem blander sig? Ved at tale om sådan nogen ting får vi mange inputs,” siger Louise.

Hvordan vælger I et emne?

“Det er forskelligt. Det kan være noget vi har tænkt over, der fylder noget eller noget aktuelt. Vi brainer lidt på det sammen, og nogen gange kaster vi os bare ud i det,” siger Simone.

“Vi har haft lytterpanel i foråret, hvor vi spurgte folk om hvad der fungerede og hvad de vil høre mere af. I efteråret vil vi tage janteloven op. Det var et forslag fra lytterpanelet,” indskyder Louise.

Det er ikke bare at lave en podcast. For det første kræver det, at man har modet til at tale til folk, der ikke sidder direkte overfor en, og for det andet er der hele det tekniske i det, hvor det skal klippes sammen. 

“Jeg grovklipper og så sender vi det til min lillebror, der er producer og tekniker. Han sørger for, at lyden er god og putter vores jingle ind. Vi optager i garage band på mac, og så har han et program, hvor han redigerer det,” siger Simone.

Apropos teknik. Simone og Louise har et liveevent i samarbejde med Lone Jakobsen, der er ekspert i yoga og massage.

“Vi kunne godt tænke os at lave det til et afsnit, men vi skal lige se hvordan vi gør det rent teknisk,” fortæller Louise om eventet, der afholdes den 22. september.

Til dagligt har Louise Vælds firmaet VÆLDS Uddannelse & Coaching, hvor hun holder til i Videnpark Trekantområdet. Simone bor på Amager og er igang med at tage en kandidat i pædagogisk sociologi, og er derudover studievejleder.

Man kan høre Mor & Datter Podcast-episoderne ved at klikke her.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer