Her til morgen toner et billede frem på min Facebook som et minde. Det fortæller mig, at min mor har fødselsdag, det har inspireret mig til denne lille hyldest til mødrene derude.

Mor er den bedste i verden – sådan starter historien om den, der gav os liv gennem vores fødsel. For mange har det første møde været med mor og få sekunder efter kom far.

I ens barndom var det mor, som altid var der. Min mor var dagplejer, så jeg voksede op i et hjem fuld af kærlighed til børn. Mor var en blæksprutte i en tidsalder, hvor ens far, var ham der arbejdede, læste avisen og var familiens overhoved. Når næsen løb, snørebåndende skulle bindes eller madpakken skulle puttes i skoletasken. Det var mor, der sørgede for hjemmet, svingede grydeskeen og trøstede med den anden hånd.

Når man var syg hjalp, det altid, at det var ens mor, der kom med saftevand og en klud til panden. Hvem kender ikke det velkendte råb “moooooooar” som næsten altid blev besvaret eller resulterede i at mor kom. Når man var ked af det eller havde problemer med hjertekvaler, så var det mors kærlighed, der overskyggede alt.

Da jeg selv fik en søn, måtte jeg også sande, at min søns mor havde samme effekt. Selvom min kærlighed til sønnike ikke kunne sammenlignes med noget i verden, var det samme mønster som med min mor. Det er umuligt at konkurrere med mor, når det kommer til omsorgen.

Selvom man i dag er blevet voksen, så er det stadig på min tjekliste at ringe til min mor, når jeg er syg. Selvom jeg som voksen og nok også i barndommen så op til og elskede min far ligeså meget, så er mor den bedste i verden.

Hvis du også synes, at din mor er den bedste i verden, så skriv en hilsen til hende i kommentarfeltet.